Dupa ce a fost chinuit in optimi de germanul Tommy Haas, liderul mondial, elvetianul Roger Federer (foto) a avut din nou de trecut peste un hop dificil la Australian Open. Federer a trecut de numarul 5 ATP, rusul Nicolai Davydenko, dupa patru seturi

Dupa ce a fost chinuit in optimi de germanul Tommy Haas, liderul mondial, elvetianul Roger Federer (foto) a avut din nou de trecut peste un hop dificil la Australian Open. Federer a trecut de numarul 5 ATP, rusul Nicolai Davydenko, dupa patru seturi extrem de disputate, 6-4, 3-6, 7-6 (7), 7-6 (5).

ECHILIBRU. Ultimele doua manse au fost de un dramatism rar intalnit, tenismanul rus combinand loviturile exceptionale cu greselile incredibile, de incepator. Constanta si forta de joc a elvetianului au decis victoria si calificarea in semifinalele competitiei, unde va trebui sa-l infrunte pe germanul Nicholas Kiefer. ""Am avut intotdeauna meciuri grele cu Davydenko. Stiam ca va fi la fel si de aceasta data. A avut rezultate foarte bune aici si cred ca ii place suprafata de joc. Totusi ma bucur ca am trecut mai departe"", a declarat Federer. In aceasta dimineata, la Melbourne, va avea loc prima semifinala, care ii va opune pe argentinianul David Nalbandian si pe cipriotul Marcos Baghdatis.
FEMININ. Duelul dintre belgianca Kim Clijsters si elvetianca Martina Hingis s-a incheiat cu victoria celei dintai, in trei seturi: 6-3, 2-6, 6-4, aceasta redevenind numarul 1 mondial. Semifinalele programeaza meciurile Justine Henin-Hardenne (Belgia) - Maria Sarapova (Rusia) si Amelia Mauresmo (Franta) - Kim Clijsters (Belgia).
JUNIOARE. La junioare, dublu feminin, perechile Olaru/ Rahman (Romania/Kazahstan), cap de serie numarul 1, si Carstea/ Paszek (Romania/ Austria), cap de serie numarul 6, s-au calificat in sferturile de finala. In optimile probei de simplu junioare, Sorana-Mihaela Carstea, cap de serie numarul 7, a fost invinsa, 1-6, 1-6, de austriaca Tamira Paszek, cap de serie numarul 12.

INTERES PENTRU CUPA DAVIS


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.