Seful Departamentului National Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, a organizat ieri conferinta de presa la care il obliga legea lunar. Fara a da prea multe informatii, despre cazuri, Daniel Morar a tinut sa dea replici unor politicieni si sa atraga

Seful Departamentului National Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, a organizat ieri conferinta de presa la care il obliga legea lunar.

Fara a da prea multe informatii, despre cazuri, Daniel Morar a tinut sa dea replici unor politicieni si sa atraga atentia cu privire la unele greutati pe care subordonatii lui le intampina in lupta impotriva marii coruptii.
""LISTA NEAGRA"". Primul pus la punct pentru opiniile exprimate a fost premierul Tariceanu, care astepta o informare de la DNA pe cazul George Copos. ""Nu spun eu daca a fost imixtiune sau intimidare, va spun ca eu nu am gresit"". Oficialul a aratat ca nici o lege nu il obliga sa faca acest lucru atata vreme cat Copos ""nu este cercetat pentru fapte comise in timpul mandatului"".
Au urmat la ""refec"" liderii politici care s-au autosuspendat din functiile de partid. ""Nu ne ajuta absolut deloc demisiile demnitarilor din functiile de partid. Ar fi mult mai interesant pentru noi si de ajutor daca s-ar retrage din functiile publice pe care le ocupa, pentru a ne da posibilitatea sa folosim proceduri pe care nu le putem utiliza"", a spus Daniel Morar. Liderii politici avuti in vizorul DNA care s-au autosuspendat sau au incercat sa o faca sunt Adrian Nastase, Dan Ioan Popescu si George Copos.
Morar a subliniat ca intampina greutati din cauza unor ""imunitati"" si ca, de exemplu, prevederile privind perchezitiile facute la domiciliile unor parlamentari ar trebui modificate, ""ori Constitutia, ori poate Regulamentele celor doua Camere"". Morar ne-a spus ca a vrut sa perchezitioneze un parlamentar urmarit penal, altul decat cei cunoscuti deja cu dosare la DNA, dar ca a renuntat atunci cand a vazut cat de stufoasa si de lipsita de confidentialitate este procedura de obtinere a aprobarii. Parlamentului. ""Ar fi aflat tot Parlamentul, ce sa mai gasesti atunci la perchezitie?...""

DOSARUL FLOTA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.