Cantitatea de peste din apele Uniunii Europene este pe cale de disparitie, iar Comisia Europeana avertizeaza ca, daca nu ia nici o masura in acest sens, Bruxelles-ul risca sa ramana fara provizii. Potrivit ultimului raport dat publicitatii de Co

Cantitatea de peste din apele Uniunii Europene este pe cale de disparitie, iar Comisia Europeana avertizeaza ca, daca nu ia nici o masura in acest sens, Bruxelles-ul risca sa ramana fara provizii.

Potrivit ultimului raport dat publicitatii de Comisie, ""mai sunt multe de facut pentru a controla total acest sector economic intre granitele UE"". O lege comunitara din 2002 spunea ca fiecare stat-membru are datoria de a extinde controalele in industria piscicola, pentru a se asigura ca limitele impuse pescuitului nu sunt depasite. La Bruxelles se ia tot mai serios in calcul ipoteza ca tot mai multe tari sa fie penalizate pentru sectoarele lor piscicole pentru a se proteja unele specii de pesti amenintati cu disparitia.
Comisia este nemultumita ca nu toate statele membre au depus la Bruxelles informatiile necesare, stipulate in legea sus-amintita. ""Informatiile oferite cu intarziere sau incomplete pot pune in pericol pestii"", avertizeaza raportul Comisiei dat publicitatii recent. Documentul arata, intre altele, ca doar trei dintre cele 25 de tari membre - Danemarca, Suedia si Marea Britanie - au oferit toate informatiile solicitate. Alti trei membri - Cipru, Malta si Slovenia - nu au trimis Bruxelles-ului nici un fel de informatie.
OMISIUNI. In general, noteaza raportul, guvernele statelor membre gestioneaza binisor numarul de vase de pescuit, dar informatiile legate de mediul inconjurator si de finantarile in sectorul pescuitului sunt incomplete. Comisia sustine ca tarile care au omis sa predea informatiile solicitate legate de acest sector sunt amenintate cu actiuni legale, care, insa, din cauza procedurilor greoaie si birocratice, ""se misca foarte incet"", scrie presa vest-europeana.

MASURI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.