Femeia de 38 de ani care a beneficiat de prima grefa partiala a fetei se simte bine, in plus si-a reluat obiceiul de a fuma. Informatiile au fost dezvaluite recent de profesorul Bernard Devauchelle, autorul grefei, in Le Parisien. Se simte perfect,
Femeia de 38 de ani care a beneficiat de prima grefa partiala a fetei se simte bine, in plus si-a reluat obiceiul de a fuma. Informatiile au fost dezvaluite recent de profesorul Bernard Devauchelle, autorul grefei, in Le Parisien.
Se simte perfect, vorbeste din ce in ce mai bine, mananca si bea normal, tricoteaza nonstop, merge pe bicicleta in aparatament si si-a reluat obiceiul de a fuma, a precizat prof. Devauchelle.
El a confirmat ca pacienta a trecut prin faza de respingere a grefei la data de 23 decembrie 2005, dar aceasta a depasit momentul, acceptand foarte bine grefa. Episodul respingerii grefei face parte din evolutia a 90% dintre interventiile chirurgicale de acest tip. Aceasta permite adaptarea tratamentului, a declarat prof. dr. Jean-Michel Dubernard, chirurg la CHU Lyon.
In acelasi articol, prof. Devauchelle a mai precizat ca tanara pacienta a inceput sa miste buza superioara, nu si pe cea inferioara, ceea ce are consecinte asupra acuratetii vorbirii. Echipa medicala a decis ca pacienta sa fie spitalizata in continuare din motive de sanatate, dar si din dorinta de ""a fi protejata de presiunea mediatica"". Cei doi celebri medici, autori ai acestei premiere chirurgicale, au anuntat ca este posibil ca foarte curand tanara pacienta sa participe la o conferinta de presa. Pacienta este din regiunea Valenciennes din nordul Frantei si in decembrie anul trecut a fost supusa unei grefe partiale a fetei la Spitalul Amiens.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.