Fiul unui important om de afaceri din Schwardorf - Germania, disparut de acasa in toamna lui 2005, este cautat de autoritatile romane in aceste zile.

Omul de afaceri a dat publicitatii in toata Europa fotografia si semnalmentele fiului sau, Uwe Lautenschlager, astfel ca, la mijlocul lunii decembrie, un austriac l-a contactat pe cetateanul german sustinand ca l-a vazut pe Uwe intr-un mall din Oradea. Sperand ca-si va gasi fiul, neamtul a venit la Oradea. Timp de cateva zile, Lautenschlager sr impreuna cu politistii bihoreni au rascolit fara succes toate discotecile, cluburile si alte locuri frecventate de tineri.
Comisarul Liviu Popa, comandantul IJP Bihor, afirma ca omul de afaceri german a tinut in permanenta legatura cu politistii bihoreni, verificand impreuna cu acestia camerele video ale mall-ului in cauza. Tanarul nu a fost identificat insa in nici una dintre imagini. Politistii bihoreni exclud, din motive stiute numai de ei, posibilitatea ca ""fiul ratacitor"" sa fi fost rapit. Autoritatile nu dau nici de urma cetateanului austriac care ar fi facut sesizarea privind aparitia la Oradea a neamtului. Uwe Lautenschlager are 20 de ani, parul blond, 1,86 m si 75 kg. (Natalia Ivan)