Ofertat de clubul Steaua, dar convins de Dinamo sa revina in ""Groapa"", mijlocasul Dan Alexa este in acest moment departe de o reintoarcere in Divizia A. Plecat saptamana trecuta in China sa negocieze transferul lui Dan Alexa cu conducerea clubu

Ofertat de clubul Steaua, dar convins de Dinamo sa revina in ""Groapa"", mijlocasul Dan Alexa este in acest moment departe de o reintoarcere in Divizia A.

Plecat saptamana trecuta in China sa negocieze transferul lui Dan Alexa cu conducerea clubului Beijing Guoan, vicepresedintele lui Dinamo, Gigi Netoiu, pare sa aiba o misiune aproape imposibila in indepartata Asie.
SCUMP. Una dintre piedicile majore in nerealizarea tranzactiei a fost aceea ca, asa cum au dezvaluit oficialii gruparii chineze, in contractul lui Dan Alexa nu exista acea clauza de reziliere, in valoare de 260.000 de dolari, anuntata in Romania. Asiaticii nu au acceptat nici propunerea dinamovistilor, care il ofereau la schimb si pe atacantul Octavian Chihaia. Mai nou, ""cainii"" au plusat, aratandu-se dispusi sa-l cedeze si pe mijlocasul Iulian Tames, care nu intra in vederile noului antrenor, Esteban Vigo.
Conform site-ului ""Dinamomania"", un conducator al lui Beijing l-ar fi anuntat pe Dan Alexa ca ""nu te vindem nici pe doua milioane de dolari!"". Aceeasi sursa sustine ca Netoiu s-ar fi adresat chiar si ambasadorului Romaniei la Beijing, Viorel Isticioaia-Budura, sperand astfel sa-i sensibilizeze pe liderii gruparii asiatice.
Netoiu nu a apucat inca sa discute concret cu vreunul dintre conducatorii clubului din Beijing, si isi petrece majoritatea timpului la hotelul unde este cazat, incercand sa rezolve la telefon situatia transferului lui Dan Alexa.
CHIHAIA. Marea problema cu care se confrunta Netoiu este aceea ca oficialii de la Beijing Guoan nu vor sa accepte nici macar sa se aseze la masa negocierilor. Acestia se prevaleaza de lipsa acelei clauze si i-au fixat acestuia un pret extrem de mare, in jurul a 3 milioane de dolari, suma pe care Dinamo nu are forta de a o plati: ""Negocierile sunt dure. Chinezii nu se lasa, insa important este ca nu s-au incheiat. Se negociaza in continuare"", a precizat vicepresedintele dinamovist. Chiar si in cazul in care nu va reusi sa obtina transferul lui Alexa, Netoiu va incerca sa-l transfere la una dintre echipele din prima liga chineza pe atacantul Octavian Chihaia, pe care tehnicianul spaniol Esteban Vigo nu conteaza in perspectiva apropiatului retur al Diviziei A.

INTALNIRE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.