In ciuda frigului, oltenii au depasit asteptarile si celor mai optimisti dintre organizatorii ""Euro Horei Unirii"" de la Slatina. Desi afara erau minus 13 grade Celsius, circa 15.000 de participanti s-au prins in dansul popular romanesc in incer
In ciuda frigului, oltenii au depasit asteptarile si celor mai optimisti dintre organizatorii ""Euro Horei Unirii"" de la Slatina.

Desi afara erau minus 13 grade Celsius, circa 15.000 de participanti s-au prins in dansul popular romanesc in incercarea de a dobori recordul stabilit anul trecut de bulgari, neomologat inca de oficialii de la Guinness Records Book. Chiar si cei 250 de politisti comunitari si jandarmi, responsabili cu mentinerea ordinii, s-au prins in joc.
Toate cele aproape 14.000 de ecusoane inseriate, tiparite, au fost epuizate cu cateva minute inainte de marele eveniment, dar in hora si pe trotuarele Bulevardului A.I. Cuza s-au mai aflat alte cateva mii de olteni fara numar oficial de participant. Oficial, in dans au intrat 13.828 de persoane cu ecuson valid, fapt consemnat de notarul Veronica Constantinescu in Certificarea eliberata ca dovada pentru oficialii Guinness Book. Acestia au mai cerut si numeroase dovezi foto si video, intrucat nici un observator oficial nu s-a deplasat la Slatina pentru a asista la acest eveniment. Printre conditiile impuse de regulamentul ""celui mai mare dans in cerc"" s-au numarat continuitatea randurilor si interpretarea horei de toti dansatorii timp de cinci minute, fara intrerupere. O singura proba video ca nu s-a intamplat asa ar putea distruge visul slatinenilor de a detine un record mondial.
Cornel Diaconu, producatorul acestui eveniment, este fericit ca a reusit sa mobilizeze atatea mii de oameni in Hora Unirii, de Ziua Unirii Principatelor, in ciuda faptului ca un proiect similar, planuit la 1 decembrie 2005 in Bucuresti, i-a fost anulat pe ultima suta de metri de ministrul Integrarii, Anca Boagiu. Pretul tentativei de intrare in Cartea Recordurilor, respectiv cat a platit primaria pentru actiunile organizate ieri, la Slatina, este de 50.000 RON. (Dana Cobuz)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.