Temperaturile scazute pot fi fatale persoanelor in varsta, copiilor, persoanelor cardiace, suferinzilor de boli cardiace, de hipertensiune, artrita sau celor cu afectiuni respiratorii.
Directorul Serviciului de Ambulanta al Municipiului Bucur
Temperaturile scazute pot fi fatale persoanelor in varsta, copiilor, persoanelor cardiace, suferinzilor de boli cardiace, de hipertensiune, artrita sau celor cu afectiuni respiratorii.
Directorul Serviciului de Ambulanta al Municipiului Bucuresti, dr. Ovidiu Cismaru, le recomanda acestor persoane sa iasa cat mai putin din casa. Iar daca o fac, sa evite orele cand gerul atinge valori ingrijoratoare. Este foarte importanta metinerea temperaturii normale a corpului. Acest lucru poate fi obtinut prin imbracaminte in straturi, lejera, confectionata din bumbac si lana, prin incaltaminte adecvata, precum si prin cantitati de lichide calde (ceai, lapte) mai mari decat de obicei. De asemenea, mainile, capul si gatul vor fi bine protejate. Pentru a trece cu bine de zilele geroase, alimentatia trebuie sa fie mai bogata in calorii. Doctorul Ovidiu Cismaru atrage atentia ca abuzul de bauturi alcoolice este foarte periculos. ""Evitati consumul de bauturi alcoolice, pentru ca favorizeaza pierderea de caldura din organism, prin vasodilatatie."" DEGERATURI. Expunerea la frig poate provoca degeraturi la maini, picioare, nas si urechi. Furnicaturile si mancarimile sunt primele semne ale aparitiei degeraturilor. In aceasta situatie, corpul trebuie incalzit rapid cu paturi, haine uscate si printr-un consum suplimentar de lichide calde. Zonele degerate nu se incalzesc cu apa fierbinte si nu se frictioneaza sau maseaza. De asemenea, incalzirea victimei nu trebuie sa fie brusca, pentru ca poate declansa un soc termic.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.