Premii de la Comisia Europeana Sase proiecte din domeniul predarii si invatarii limbilor straine au fost premiate ieri cu Certificatul European de catre Delegatia Comisiei Europene la Bucuresti si de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Seful Del

Premii de la Comisia Europeana

Sase proiecte din domeniul predarii si invatarii limbilor straine au fost premiate ieri
cu Certificatul European de catre Delegatia Comisiei Europene la Bucuresti si de
Ministerul Educatiei si Cercetarii. Seful Delegatiei, Jonathan Scheele, a declarat ca noua politica europeana isi propune crearea unui climat de libera exprimare
lingvistica si de dezvoltare a activitatilor de predare si invatare a limbilor straine.

Taxa pe apa de ploaie

Regia Autonoma Municipala din Buzau va cere autoritatilor locale sa reglementeze infiintarea unei taxe pentru apa de ploaie. Cetatenii ar putea fi astfel obligati sa plateasca cel putin 25.000 de lei vechi pe luna pentru apa de ploaie si cea rezultata din topirea zapezilor care ajunge in canalizari.

Lugoj - Fost revolutionar, evacuat de Politie
Presedintele Asociatiei 16-21 decembrie 1989 Lugoj a fost evacuat de politisti ieri-dimineata dintr-o locuinta, pentru ca a refuzat sa paraseasca imobilul desi proprietarii au o sentinta definitiva de retrocedare a casei. Petrica Balint nu s-a lasat induplecat de executorul judecatoresc si a incuiat curtea, pazita de doi pittbuli. Fostul revolutionar a fost imobilizat dupa ce a incercat sa o bata pe proprietara casei. In casa nationalizata, Balint isi facuse un bar de noapte si o firma de paza.
Campia Turzii - E 60, blocat din nou de muncitori
Cateva sute de muncitori de la Combinatul Mechel Campia Turzii au blocat din nou ieri-dimineata Drumul European E 60, intr-un protest spontan. Ei sunt nemultumiti de situatia in care se afla societatea, care, din cauza pierderilor importante, ar putea fi inchisa definitiv. Soseaua a fost deblocata dupa-amiaza, in urma intalnirii dintre patronatul si sindicatul Combina-tului Mechel Campia Turzii, mediata de prefectul de Cluj, Alin Tise.
Accident - Victimele din Italia revin acasa
Pasagerii autocarului romanesc implicat in accidentul petrecut duminica seara in Italia care nu au avut nevoie de spitalizare au revenit aseara in tara, transmite Rompres. Cei 31 de pasageri erau asteptati in jurul orei 20:00 la vama Turnu. Ceilalti noua romani sunt internati in Italia, printre care si cei trei soferi, aflati in coma. In urma accidentului, un bistritean de 50 de ani a decedat. Potrivit MAE, Consulatul de la Milano va lua toate masurile necesare pentru repatrierea corpului neinsufletit al victimei.
Botosani - Liderul PSD local, urmarit penal
Presedintele Consiliului Judetean Botosani si liderul filialei locale a PSD, Constantin Contac, este urmarit penal, pentru ca a ""omis"" sa treaca in declaratia de avere completata in iunie 2005 toate veniturile incasate in 2004. El a ascuns astfel aproape 300 de milioane de lei vechi, incasati cu titlu de salarii de la alte firme si institutii de stat. Parchetul Tribunalului Bihor a inceput urmarirea penala impotriva lui pentru comiterea infractiunii de fals in declaratii. (V.F.)
Rapirea ziaristilor - Munaf, audiat la 30 ianuarie
Urmatorul termen al procesului in care Omar Hayssam este judecat pentru fapte de terorism, in cazul rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak, va fi la 30 ianuarie, cand prespusul complice al sirianului, Mohammad Munaf, va fi audiat prin satelit de magistratii romani. El se afla in custodia Armatei americane. Audirerea lui Sorin Miscoci, a lui Ovidiu Ohanesian si a lui Marie-Jeanne Ion a fost amanata ieri la Curtea de Apel Bucuresti, pentru ca Hayssam, operat acum cateva zile de cancer la colon, nu a fost prezent.
Cazul Rafo - Iacobov s-a prezentat la proces
Corneliu Iacobov a declarat ieri ca in conturile blocate de autoritatile din Monaco are mai putin de un milion de dolari, nu doua milioane asa cum s-a sustinut in presa. El s-a prezentat ieri la Tribunalul Bucuresti pentru procesul RAFO Onesti, in care este inculpat. N-a putut sa-si spuna punctul de vedere, deoarece procesul s-a amanat pentru februarie. Iacobov este acuzat de evaziune fiscala, spalare de bani si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.
Bucuresti - CD-uri pirat, confiscate
Doua persoane care se ocupau cu producerea si comercializarea de CD-uri si DVD-uri pirat, au fost prinse in flagrant, duminica, de catre procurorii si politistii bucuresteni. La domiciliul lui Cercea Viorel a fost descoperit un studio de inregistrari, unde se copiau produse protejate de drepturi de autor care urmau sa fie vandute in targul Vitan. Cei doi au fost pusi sub invinuire pentru detinere si distribuire de produse pirat, marfa fiind confiscata. (Radu Crivat)
Vama Giurgiu - Valuta ascunsa in ciorapi si in haine
Autoritatile de frontiera de la Vama Giurgiu au confiscat duminica seara o suma in valuta totalizand mai mult de 200.000 de euro, descoperita asupra a patru cetateni care incercau sa iasa din Romania. Cei patru - un turc si trei romani - voiau sa ajunga la Istanbul. Valuta era ascunsa in hainele, cizmele, buzunarele si chiar in ciorapii celor patru. Ei au declarat autoritatilor de frontiera ca sumele de bani nu le apartin, ci le-au fost inmanate de catre unul dintre soferi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.