* In ziua de 26 ianuarie, ora 13.00, in Sala de Consiliu a Academiei Romane, va avea loc sedinta publica de comunicari a Sectiei de stiinte Istorice si Arheologie, in cadrul careia dr. Florin Constantiniu, membru corespondent al Academiei Romane, va sustine comunicarea cu titlul "Devierea de dreapta (1952) in lumina surselor sovietice".
* In ziua de 27 ianuarie, ora 11.30, in aula Academiei Romane, acad. Alexandru Zub, presedintele Sectiei de stiinte Istorice si Arheologie, va rosti discursul de receptie cu tema: "Discurs istoric si ego-istorie". Raspunsul va fi dat de acad. Camil Bujor Muresanu.
* In ziua de 27 ianuarie, ora 18.00, la Casa Oamenilor de Stiinta (Piata Lahovary nr. 9), in cadrul ciclului de "Evocari", organizat de acad. Radu Voinea, va vorbi Constantin Balaceanu Stolnici, membru de onoare al Academiei Romane. Va urma un program muzical dedicat implinirii a 250 de ani de la nasterea lui W.A. Mozart (nascut la 27 ianuarie 1756) sustinut de prof. dr. ing. Mircea Cazacu (vioara) si dr. fiz. Maria Haiduc (pian)