Este scriitor, editor si presedintele Asociatiei pentru Studiul Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate, din Romania. Cunoscut cercetator al fenomenului OZN, a debutat cu povestirea ""Glasul marii"", in 1955. A fost distins cu numeroase premii pentru
Este scriitor, editor si presedintele Asociatiei pentru Studiul Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate, din Romania. Cunoscut cercetator al fenomenului OZN, a debutat cu povestirea ""Glasul marii"", in 1955. A fost distins cu numeroase premii pentru intreaga sa activitate literara. Ion Hobana implineste maine 75 de ani ""Optimismul nu m-a parasit pana acum""
""Ziua mea de nastere o voi petrece in orasul in care am invatat, la Barlad. Am fost elevul Colegiului «Gheorghe Rosca Codreanu» de aici. Va fi probabil o anivesare mai speciala decat restul, pentru ca se vor strange prieteni mai vechi, prieteni mai noi, intr-un cadru mai putin obisnuit, dar foarte placut. Va fi foarte multa lume acolo. Se pare ca sarbatorirea va fi organizata la pavilionul prietenului meu sculptorul Marcel Guguianu, care este barladean. Daca n-as fi facut literatura, mi-ar fi placut multe. De pilda, mi-ar fi placut sa fiu tenisman sau sahist. Sunt doua din pasiunile mele. Tenis am jucat pana la 60 de ani, sah joc si acum cu multa placere. Spre literatura lucrurile au venit oarecum firesc in viata mea, intr-o suita in care au contat foarte mult lecturile din copilarie si adolescenta. Atunci cred eu ca se formeaza caracterul si poate ca atunci se precizeaza si preferintele pentru viitor. Nu as putea spune la care dintre creatiile mele tin cel mai mult, care este «copilul cel mai iubit». Toate imi sunt la fel de dragi. Poate mai drag imi este volumul «Jules Verne - chipuri, obiceiuri si peisaje romanesti», o carte a aparut la sfarsitul anului 2004 si care a fost un fel de avanpremiera pentru anul Jules Verne, anul 2005, cand s-au implinit 100 de ani de la moartea scriitorului. Despre el am mai scris in «Douazeci de mii de pagini in cautarea lui Jules Verne», carte distinsa cu Premiul Uniunii Scriitorilor pe anul 1979 si cu Premiul «Europa Special» pe anul 1980. O alta carte despre acelasi scriitor mi-a aparut in 1992, se cheama «Jules Verne in Romania?». Dorinta mea la cei 75 de ani pe care ii implinesc este sa reusesc sa-mi indeplinesc cateva dintre visurile mele concrete. Este vorba despre doua, trei carti pe care sper sa le scriu in viitor. Pe plan personal, bineinteles, imi doresc sa fiu impreuna cu familia mea si sa-l vad pe nepotul meu macar student. Deocamdata ma impac bine cu varsta mea. Sper sa mai dureze acest bine, sa am putere sa fac ceea ce doresc, sa fiu relativ sanatos, atat cat se poate la 75 de ani si mai incolo. Sper in continuare sa ma bucur de optimismul care nu m-a parasit pana acum.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.