Goalkeeper-ul nationalei este oficial, jucatorul Fiorentinei. Desi, initial, s-a vorbit despre un imprumut pe o perioada de sase luni, site-ul gruparii viola a anuntat ieri-dimineata transferul ""cu titlu definitiv"" al portarului roman.

Bogdan Lobont a semnat cu formatia toscana un contract pe patru ani si jumatate. Presa peninsulara scrie ca, in schimbul jucatorului roman, Ajax Amsterdam va primi 1,5 milioane de euro. Sambata dupa-amiaza, Lobont a efectuat vizita medicala la Florenta. Oficialii violeti au dorit cu orice pret sa-l ascunda pe jucator de ochii presei, asa ca romanul a intrat pe usa Spitalului Carregi cu o haina in cap si ""marcat"" strans de un delegat al Fiorentinei. Aseara, Lobby urma sa ia loc in tribunele Stadionului ""Artemio Franchi"" la partida de campionat cu Messina, iar astazi va avea loc prezentarea oficiala.
SANSA. Ajuns al treilea portar la Ajax, plecarea lui Lobont din curtea ""lancierilor"" era iminenta. La inceputul lunii, Bogdan ar fi putut debarca in Portugalia, la Benfica Lisabona, insa transferul nu s-a concretizat. Accidentarea grava a goalkeepr-ului titular al Fiorentinei, Sebastien Frey, i-a determinat pe oficialii violeti sa-i caute de urgenta un inlocuitor francezului. Si l-au gasit in persoana portarului roman. Daca toate actele vor fi puse la punct rapid, Lobont ar putea debuta la noua sa echipa, la 29 ianuarie, impotriva lui Udinese, si va avea la dispozitie circa jumatate de an sa-i convinga pe italieni ca merita postul de titular. Lobby este al patrulea roman din Serie A in acest sezon, dupa Mutu (Juventus), Chivu (Roma) si Codrea (Palermo).

SPRE LIGA CAMPIONILOR