Gary Kremen, detinatorul Sex.com, a vandut ravnitul domeniu pentru suma de 14 milioane de dolari companiei Escom (din Boston).
Gary si-a inregistrat domeniul in 1994, dar lucrul acesta a fost inceputul unui lung sir de necazuri prin tribunale
Gary Kremen, detinatorul Sex.com, a vandut ravnitul domeniu pentru suma de 14 milioane de dolari companiei Escom (din Boston).
Gary si-a inregistrat domeniul in 1994, dar lucrul acesta a fost inceputul unui lung sir de necazuri prin tribunale, pentru ca in 1995 Stephen Cohen i-a ""furat"" domeniul, inseland administratorii de domenii. Kremen a declansat proces, in timp ce Cohen facea milioane de dolari. Abia in 2000, domeniul a revenit lui Kremen, instanta obligandu-l pe Cohen sa-i plateasca acestuia 65 de milioane de dolari. Cohen a fugit in Mexic fiind prins abia in 2005 (la Tijuana) si adus intr-o inchisoare din Statele Unite. Banii pe care i-a strans ilegal de pe urma domeniului furat au fost impartiti prin mai multe conturi off-shore. Pentru prinderea lui Cohen, Gary Kremen promisese o recompensa de 50.000 de dolari, asta dupa ce cheltuise prin tribunale mai multe milioane de dolari. ACTIVITATE. Potrivit intelegerii cum Escom, Kremen mai detine o parte din actiuni plus ""marca"" Sex.com. Intre timp, Kremen a mai cumparat 5.000 de nume de domenii pentru adulti si intentioneaza sa foloseasca o tehnologie pay-per-click, dezvoltata de el pentru a strange bani de pe urma traficului generat pe aceste site-uri. Pana la obtinerea uriasei sume de bani din conturile lui Cohen, Kremen a primit dreptul sa locuiasca intr-o fosta resedinta a fostului sau ""inamic"", aflata in San Diego.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.