Agentii economici si consumatorii casnici din Romania nu vor avea de suferit ca urmare a scaderii presiunii la gazele importate din Rusia.
""In prezent, alimentarea consumatorilor casnici nu inregistreaza dificultati. Ieri, din cauza temperat
Agentii economici si consumatorii casnici din Romania nu vor avea de suferit ca urmare a scaderii presiunii la gazele importate din Rusia.
""In prezent, alimentarea consumatorilor casnici nu inregistreaza dificultati. Ieri, din cauza temperaturilor joase, am avut ceva probleme in nordul Moldovei, in zona Botosani, dar au fost remediate"", a explicat Marius Stroia, directorul Dispeceratului National de Gaze (DGN). La statia Mediesul Aurit (judetul Satu-Mare), cantitatile primite sunt conform contractelor incheiate, dar la punctul de intrare Isaccea (judetul Tulcea) livrarile sunt fluctuante, existand uneori reduceri de 9%-10% fata de cantitatea obisnuita. ""La noi nu e vorba de a afecta populatia, si de acest lucru se convinge fiecare roman in momentul in care da drumul la aragazul de acasa"", a declarat Codrut Seres (foto), ministrul Economiei si Comertului. MASURI. Cu toate acestea, activitatea combinatelor de ingrasaminte chimice a fost sistata temporar, iar producatorii de energie electrica si termica din tara care pot functiona pe baza de pacura si carbune au fost trecuti pe surse alternative. Oprirea combinatelor de ingrasaminte chimice este o masura uzuala in momentul in care temperaturile scad mult, pentru a preveni eventuale probleme in alimentarea consumatorilor casnici, considerata prioritara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.