Oficialii de la Bruxelles se gandesc tot mai serios sa inchida portile UE dupa ce Romania, Bulgaria si Croatia se vor integra. De aceasta parere a fost si comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn. Ieri, el a declarat ca dupa aderarea celor
Oficialii de la Bruxelles se gandesc tot mai serios sa inchida portile UE dupa ce Romania, Bulgaria si Croatia se vor integra.

De aceasta parere a fost si comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn. Ieri, el a declarat ca dupa aderarea celor doua state candidate si dupa ""foarte probabila"" integrare a Croatiei, va trece o anumita perioada pana ce alte tari ""vor indeplini criteriile de admisie"", informeaza Agentia France Presse.
""Trebuie sa avem timpul necesar pentru a face amendamentele necesare la tratate si pentru a organiza dezbateri pe teme constitutionale si institutionale"", a explicat Rehn.
NOI DEZBATERI. Comisarul a apreciat, de altfel, ca Uniunea Europeana trebuie sa continue dezbaterea constitutionala, avand suficient timp in acest sens. ""Este important sa continuam dezbaterile pe tema reformei constitutionale; ideea esentiala este ca Europa are nevoie de reguli de functionare mai bune. In plus, este realist ca dupa referendumurile constitutionale din Franta si Olanda sa existe o pauza de reflectie. O noua dezbatere ar putea interveni in 2007 sau 2008"", a conchis Olli Rehn.
Comisarul nu este sigurul care sustine reinceperea discutiilor privind Actul Constitutional european. Joi, europarlamentarii au cerut la randul lor salvarea Constitutiei Uniunii Europene, propunand o campanie de ""asigurare si convingere"" a cetatenilor europeni.
(Maria Toader)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.