Basescu, la masa cu soldatii Presedintele Traian Basescu a inceput ieri-dimineata o vizita in Irak, unde Romania are peste 400 de militari dislocati. Seful statului s-a intalnit cu soldatii romani, impreuna cu care a luat masa, si le-a oferit cado

Basescu, la masa cu soldatii

Presedintele Traian Basescu a inceput ieri-dimineata o vizita in Irak, unde Romania are peste 400 de militari dislocati. Seful statului s-a intalnit cu soldatii romani, impreuna cu care a luat masa, si le-a oferit cadouri. Aeronava prezidentiala a transportat si preparate traditionale romanesti, care vor fi servite la masa de Craciun.

Coliziune intre tiruri

Circulatia pe DN 1 in Predeal a fost ingreunata mai bine de o ora ieri, in urma unei coliziuni intre doua autotrenuri. Accidentul a avut loc chiar in fata sediului Detasamentului de Pompieri. Soferul bulgar, care a intrat pe contrasens, producand coliziunea, a murit, iar celalalt are numeroase fracturi.

Inaugurare - BCR Cafe, in Piata Romana
Banca Comerciala Romana a deschis ieri in Piata Romana din Bucuresti BCR Caf... - prima cafenea bancara din reteaua bancii. ""La BCR Caf... clientii vor putea sa se relaxeze la o ceasca de cafea, sa citeasca presa financiara si sa urmareasca stirile tv"", a declarat Nicolae Danila, presedinte executiv al bancii. Intr-o incapere alaturata cafenelei, clientii au acces non-stop la serviciul self-banking, avand la dispozitie un ATM, un automat de schimb valutar si un automat de incasare in numerar a facturilor.
Aviatia utilitara - Fost director cercetat penal
Fostul director general al Aviatiei Utilitare din Calarasi este cercetat penal, fiind acuzat ca nu a facut demersurile necesare recuperarii unei aeronave trimise pentru reparatii in Ungaria, informeaza Mediafax. Victor A. este acuzat de neglijenta in serviciu, prin care s-a creat un prejudiciu de circa 40.000 de dolari. El este cercetat in libertate de procurorii Parchetului General.
Trafic de persoane - Zeci de romani arestati in Spania
66 de persoane, dintre care majoritatea sunt de nationalitate romana, care faceau parte dintr-o retea mafiota de trafic de persoane si prostitutie au fost arestate recent de politia spaniola, transmite Mediafax. Reteaua actiona la nivel international, avand ramificatii in Italia si Romania, si exploata mai multe femei, majoritatea romance. Una dintre ele a reusit sa scape si sa depuna plangere la politie.
Guvern - Premiile pentru handbaliste
Echipa nationala de handbal a Romaniei va fi premiata cu 3,22 milioane de lei noi pentru obtinerea locului II la Campionatul Mondial din Rusia, a stabilit ieri Guvernul. Premierea se va face de Agentia Nationala pentru Sport, care va aproba si cuantumul premiilor individuale pentru sportivi, antrenori si celelalte categorii de specialisti. (F.Z.)
Ocnele Mari - Saramura, deversata in Olt
Autoritatile de mediu au aprobat marti noapte solicitarea prefectului de Valcea pentru deversarea in raul Olt a saramurii de la Ocnele Mari. ""Se iau aceste masuri pentru a mentine barajul de retentie cat mai gol in scop preventiv"", a declarat subprefectul de Valcea, Radu Renga. Deversarea se face cu un debit de 0,154 mc/s. Caverna de la Ocnele Mari a inceput din nou sa se surpe la inceputul acestei saptamani. (Octavian Herta)
Craiova - Batuta de iubit in toaleta scolii
O eleva de 17 ani din Craiova a fost batuta de prietenul ei, de aceeasi varsta, in toaleta grupului scolar unde tanara invata. Incidentul s-a petrecut marti dupa-amiaza, dupa ce adolescentul, care avea interdictie in unitatea scolara, pentru ca era cunoscut ca violent, a sarit gardul si a reusit sa-si ia prietena de la ora. Tanarul, nervos ca fata iesise in oras fara el, a fost prins de jandarmi. (Cristian Vasilcoiu)
Bucuresti - Proteste amanate la metrou
Angajatii de la metrou amana protestele pentru inceputul anului viitor. Anuntul a fost facut ieri de liderul sindical Ioan Radoi, care a precizat ca administratia nu
i-a chemat la negocieri in ultima perioada. Sindicalistii spun ca amanarea grevei este o ""concesie"" facuta celor aproximativ 700.000 de calatori pe care Metrorex ii are zilnic in perioada Sarbatorilor de iarna.
Serbare - Cadouri de Craciun de la PC
Presedintele PC, Dan Voiculescu, a fost prezent marti seara la serbarea pentru copii organizata de conservatorii bucuresteni intr-un club din Parcul Drumul Taberei. Conservatorii au impartit peste 500 de pungi cu cadouri (fructe, dulciuri, carti, baloane) atat micutilor artisti, cat si celorlalti copii din Drumul Taberei care au venit cu parintii sa urmareasca spectacolul. Conservatorii bucuresteni intentioneaza sa organizeze astfel de actiuni in majoritatea cartierelor Capitalei. (Dana Piciu)
Senat - Motiune respinsa cu scandal
Motiunea simpla ""Sinistratii"" a fost respinsa ieri, in favoarea ei pronuntandu-se 43 de parlamentari, iar 71 - impotriva. Dezbaterile nu au fost lipsite de conflicte. Cum senatorul PD Dan Carlan a spus ca semnatarilor motiunii ar trebui sa le fie rusine, mai multi senatori PRM si PSD s-au ridicat in picioare protestand, Ilie Ilascu ajungand chiar pana la tribuna, unde l-a apucat de brat pe Carlan.
Decizie - Adulterul si insulta, dezincriminate
Senatorii au decis ieri sa dezincrimineze infractiunile de insulta, calomnie, adulter, vagabondaj si cea de defaimare a tarii. Ei au adoptat proiectul de lege de modificare a Codului Penal, precum si pentru modificarea si completarea altor legi. Pentru prima data in legislatia romaneasca, a fost consacrata institutia raspunderii penale a persoanei juridice, la recomandarea Comisiei Europene.
Auto - Reguli noi pentru asigurare si ITP
De la 1 aprilie 2006, celor care nu-si reinnoiesc inspectia tehnica periodica (ITP) a masinii sau asigurarea auto obligatorie (RCA) in termen de 90 de zile de la expirarea acestora li se va suspenda inmatricularea masinii, conform unei ordonante de urgenta aprobata ieri de Executiv. Mai mult, conducerea autovehiculelor a caror inmatriculare a fost suspendata va fi pedepsita cu amenda cuprinsa intre 3.000 si 5.000 lei noi. Suspendarea se va ridica abia dupa ce proprietarul masinii face dovada platii RCA sau realizarii ITP.
Gusa - ""Procurorul Voinea face un joc""
Presedintele PIN, Cozmin Gusa, a declarat ieri ca dezavueaza modul politic in care Dan Voinea actioneaza in dosarul Revolutiei, apreciind ca procurorul ""face jocul unor structuri care l-au putut coordona in 1989 si poate ca mai pot sa-l coordoneze si-acum"". Gusa a mai spus ca Voinea nu este calificat sa cerceteze acest dosar si ca ii da dreptate lui Ion Iliescu ""punctual"" in legatura cu cererea acestuia de recuzare a procurorului.
Planuri - Presedintele ""se muta"" la Guvern
Presedintele Basescu, care isi va face bilantul abia in ianuarie, a anuntat ca de anul viitor va participa frecvent la sedintele Guvernului, in baza atributiilor constitutionale. ""Ca sa nu mai avem socuri si toata lumea sa sara pe cladire cand se duce presedintele la Palatul Victoria"", a spus el. Basescu s-a aratat ingrijorat de plasarea liderilor Aliantei pe ultimele locuri in topul ""10 pentru Romania"". (O.S.)
Gripa aviara - Noi cazuri in Ialomita
Primele teste efectuate la probe recoltate de la pasarile din localitatea Stelnica, judetul Ialomita, indica posibilitatea prezentei virusului gripei aviare. ""Testul rapid a iesit pozitiv la probele prelevate de la pasari din trei gospodarii"", a declarat Sorin Chelmu, secretar general in Ministerul Agriculturii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.