Toate declaratiile UDMR de pana acum prin care se respingeau vehement orice ""acuzatii"" cum ca Uniunea ar urmari de fapt sa obtina autonomie teritoriala in Romania pot fi aruncate la cos. O declaratie data de deputatul UDMR Marton Arpad bulverse
Toate declaratiile UDMR de pana acum prin care se respingeau vehement orice ""acuzatii"" cum ca Uniunea ar urmari de fapt sa obtina autonomie teritoriala in Romania pot fi aruncate la cos.

O declaratie data de deputatul UDMR Marton Arpad bulverseaza aceste idei: Uniunea si-a asumat elaborarea unui proiect de lege privind autonomia teritoriala. Ce-i drept, Marton, citat de Mediafax, precizeaza ca acest lucru se intentioneaza a se pune in practica doar dupa crearea cadrului institutional necesar.
DETALII. ""Noi ne-am asumat elaborarea acestui proiect de lege, acest lucru nu va avea loc maine, dar nici nu vom astepta pana la alegerile din 2012"", a afirmat Marton. La preconizatul proiect al UDMR pe tema autonomiei teritoriale se adauga cel al Consiliului National al Secuilor, elaborat si respins in mai multe randuri de Parlament. Nici Marton Arpad nu face nota discordanta si anunta ca nu sustine proiectul CNS, dar, in acelasi timp, spune ca ""este deschis"" sa discute cu reprezentantii secuilor despre autonomia Tinutului secuiesc.
CONCILIANT. In ciuda declaratiilor ""greu de retractat"" facute de unii parlamentari PD, Uniunea spera ca se poate ajunge la o intelegere cu PD pe tema legii privind statutul minoritatilor. Mesajul a fost transmis de un alt reprezentant al UDMR, senatorul Gyorgy Frunda, ieri la Targu-Mures. Aceasta poate fi o incercare de deblocare a discutiilor pe tema statutului cu partenerii de coalitie, numai ca democratii inca nu au avut un raspuns. (Aniela Nine)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.