Cand il vezi prima oara, cu pofta lui de viata si nazdravaniile pe care le spune la tot pasul, Mihai Zapodeanu pare cel mai fericit copil din lume. Slabut si cu ochii vii, are intelepciune de om mare si sotii de strengar. Si cu toate acestea ""Za

Cand il vezi prima oara, cu pofta lui de viata si nazdravaniile pe care le spune
la tot pasul, Mihai Zapodeanu pare cel mai fericit copil din lume. Slabut si cu ochii vii, are intelepciune de om mare si sotii de strengar.

Si cu toate acestea ""Zapo"", asa cum il striga prietenii din cartier, are un mare of: pasiunea pentru calculatoare. Si nu asta ar fi oful, ci faptul ca trebuie sa piarda vremea prin sali de internet, cheltuind din putinii bani pe care ii castiga mama sa, pentru a invata cat mai multe despre lumea virtuala. Acasa nu are computer si isi doreste cu tot sufletul lui de copil de 12 ani sa fie in rand cu alti copii de varsta lui, mai norocosi.
VIS MODEST. ""Zapo"" locuieste cu mama si fratele mai mare in capatul Pantelimonului, intr-un bloc pitic pe langa care misuna caini multi si cresc gunoaiele. In apartamentul modest, cu mileuri migalite la tara si televizor color cumparat imediat dupa Revolutie, Mihai este cel care aduce bucuria in casa: ""Pe el
l-am rasfatat mai mult decat pe fratele lui, mai introvertit din fire"", recunoaste mama. ""Rasfatul"" de care vorbeste inseamna un curs de karate, pe care baiatul si-l dorea, pentru a carui plata femeia rupe din cele patru milioane pe care le castiga ca vanzatoare la magazin. Din banii de buzunar pe care tata ii da, ""Zapo"" se duce cam o data pe saptamana la o sala de internet, unde a devenit deja unul de-al casei.
GRIJA DE COPIL. Mama lui ""Zapo"" spune ca are un prieten de nadejde in fiul ei: ""Cand am fost bolnava anul trecut, ii spunea fratelui sau: «Hai, mai, s-o ingrijim pe mami, ca, daca ea se prapadeste, cine mai are grija de noi?»"", povesteste mama cu vocea tremurata. Si au avut grija: ii gateau supa, piure si tot ce avea nevoie ca sa nu se duca la spital, s-o ingrijeasca maini straine.
DEZILUZIE. Saptamana aceasta a fost ziua de nastere a celui mic. Cadoul mult asteptat, un calculator, n-a venita€¦ ""De mai bine de un an tot pun pe hartie, fac calcule, cum as putea sa fac sa-i implinesc dorinta, si imi dau seama ca e imposibil"", spune, ridicand din umeri a neputinta, mama lui ""Zapo"". Fiecare leu pe care-l castiga raspunde unor nevoi mai urgente: mancare, intretinere si cam atat. Cu toate acestea, Mihai a fost fericit, caci ""mami"" i-a cumparat, cu o zi inainte, un hamster pe care si-l dorea enorm. ""Imi plac mult animalele"", spune cu ghidusie si mama incuviinteaza, amintindu-si de canapeaua roasa asta-vara de un alt ""sobolan"". Cand vorbeste de jocurile de care e pasionat, Mihai se imbujoreaza de inflacarare. Dintre preferatele lui: Counter Strike si Spiderman. Stie strategii si tot ce poate fi cunoscut in domeniu. Dar daca ar avea calculator acasa, l-ar folosi si pentru teme si referate, de-acum e baiat mare, in clasa a cincea, si trebuie sa se faca ordonat. In plus, vrea sa fie pregatit pentru cand va incepe sa studieze informatica la scoala.

Pentru a-l ajuta pe Mihaita sa-si vada visul modest cu ochii, contactati redactia Jurnalului National la numarul de telefon 021/222.67.37 sau scrieti pe adresa de e-mail: ionela.gavriliu@jurnalul.ro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.