Putini dintre artistii noului val sunt obisnuiti sa-si priveasca in ochi spectatorii. De cele mai multe ori, ""vedetele"" stiu doar sa se uite la camera de luat vederi. Si sa zambeasca frumos! De obicei, un proaspat artist trebuie sa parcurga urma

Putini dintre artistii noului val sunt obisnuiti sa-si priveasca in ochi spectatorii. De cele mai multe ori, ""vedetele"" stiu doar sa se uite la camera de luat vederi. Si sa zambeasca frumos!

De obicei, un proaspat artist trebuie sa parcurga urmatoarele etape, neaparat in aceasta ordine: facut rost de bani, gasit manager, achizitionarea unei piese ""beton"", semnat contract cu o casa de discuri, crearea unui ""look"", imprimat un disc (poate fi si mini-album, eventual cu cateva remixuri), lansare cu tam-tam si mult playback. Baietii din trupa
JukeBox fac taman pe dos, sarind etapa cu playback-ul. Isi si permit: experienta lor in privinta cantarilor live poate fi cu greu intrecuta de ""colegii de breasla"". Nu-i intereseaza prea mult hainele pe care le poarta pe scena, unghiile lor nu au nevoie de lac, iar promovarea nu si-o fac dand turul televiziunilor sau laudandu-se prin revistele mondene ca si-au schimbat masinile sau sosetele.
TONOMAT LIVE. Sunt sapte. Sapte magnifici: Alex V., Marius, Viorel, Andrei, Adi, Alin si Alex M. Mai pe scurt, JukeBox Band sau trupa ""Tonomat"", cum
s-ar traduce in romana. Intr-un fel, asta si sunt. Repertoriul lor este constituit din piese care au invins timpul si au ocupat locuri fruntase in topurile muzicale din intreaga lume. In special rock si blues canta JukeBox Band si s-ar putea spune ca e cu folos, si pentru public, dar si pentru trupa. ""Credem ca publicul poate fi educat. Despre copii se spune ca ii ai asa cum ii cresti. La fel se intampla si cu publicul. Unii dintre spectatorii nostri sunt pusti care abia incep sa asculte muzica. Mai vin si ne intreaba cum se cheama o piesa sau alta, apoi le iau de pe internet. Am avut parte si de spectatori care nu crezusera pana la un concert al nostru ca se pot distra si altfel decat ascultand manele"", spun Alex Vasilache si Marius Popa, ""vocile"" trupei. Ce ""castiga"", la schimb, JukeBox Band? Incredere in propriile forte. Publicul dintr-un club este cel mai bun aparat de masurare a simpatiei de care te bucuri (sau nu) in fata lui. ""Nu poti minti oamenii in fata carora canti. Te desparte de ei doar un metru. Te uiti in ochii lor si stii imediat ce impact ai sau ce asteapta de la tine. Nici n-as mai putea sa cant acum, daca nu m-as uita in ochii cuiva"", continua Alex.
SACRIFICIU. Pentru muzica, baietii din ""tonomat"" nu au practicat niciodata sau au renuntat la meseriile pe care le aveau. Instalatii, asistenta sociala, medicina, inginerie sunt domeniile in care probabil ar fi activat cu succes daca nu ar fi avut aceasta ""boala"" care se numeste muzica, de care incearca sa se trateze in fiecare noapte, de joi pana sambata, in Coyote Club, localul unde canta, ca trupa rezidenta.

PRETENTII DE PROFESIONISTI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.