Repetitie pentru Ziua Republicii Personalul Politiei de Frontiera din India repeta pentru parada din data de 26 ianuarie. In aceasta zi se celebreaza cea de-a 55-a Zi a Republicii. Invitatul special al manifestarilor va fi Regele Abdullah al Arab

Repetitie pentru Ziua Republicii

Personalul Politiei de Frontiera din India repeta pentru parada din data de 26 ianuarie. In aceasta zi se celebreaza cea de-a 55-a
Zi a Republicii. Invitatul special al manifestarilor va fi Regele Abdullah al Arabiei Saudite.

Miss, hoata

O fosta castigatoare a unui concurs de frumusete din Kikinda (nordul Serbiei) a fost arestata pentru jefuirea unui pensionar de 78 de ani. Ivana Svjetlica (20 de ani) l-a jefuit pe Ratko Bajic in satul Nakovo din apropiere de Kikinda. Potrivit politiei locale, Ivana i-a luat batranului 415 euro. In 2005, Ivana Svjetlica fusese aleasa Miss lacul Palic.

Mesaj - O sticla a plutit 15.000 km
O fetita de 4 ani din Marea Britanie a aruncat in mare in luna iulie a anului trecut o sticla care continea un mesaj. ""Numele meu este Alesha. Daca primiti mesajul, va rog sa-mi raspundeti"", era scris in mesaj alaturi de adresa cresei. Spre surprinderea tuturor, fetita a primit raspuns de la Bob, un baiat de 10 ani din Perth (vestul Australiei), care a descoperit sticla intr-un santier naval. ""Nu ne-am gandit niciodata ca sticla ar putea parcurge o asemenea distanta"", a declarat Doreen Johnson, directoarea cresei din Heysham (nord-vestul Angliei). Distanta dintre orasul micutei, Heysham, si cel in care locuieste Bob este de 14.500 de kilometri.
Malaiezia - Poseta antifurt
Prima poseta de dama din lume prevazuta cu un dispozitiv special impotriva hotilor a fost pusa in vanzare zilele acestea in magazinele din capitala Malaieziei, Kuala Lumpur, relateaza Rompres. Poseta este prevazuta cu o curea speciala ce se lipeste de mana persoanei care o trage printr-o miscare brusca. Astfel, victima furtului are la dispozitie cateva secunde in plus pentru a solicita ajutor sau pentru a putea sa fuga, daca e cazul, de infractor. Timp de noua luni au muncit designerii firmei respective pentru a concepe aceasta poseta, intrata deja in Cartea Recordurilor din Malaiezia. Geanta are termen de garantie minimum un an de la data achizitionarii.
Chile - Expozitie cu vagabonzi
Muzeul de Arte Frumoase din Santiago de Chile gazduieste o expozitie care are drept protagonisti persoane fara adapost. Opera de arta ilustreaza doi vagabonzi asezati pe o saltea uzata in fata unui fototapet cu desertul Atacama.
Cartea Recordurilor - Romanii vor sa faca cea mai mare hora
Organizatorii primei editii a Festivalului ""Slatina, dragostea mea"", ce va avea loc intre 20 si 24 ianuarie, isi propun sa intre in Cartea Recordurilor pentru ""cel mai mare dans in cerc"". Recordul curent, stabilit la Sofia (Bulgaria) la 2 mai 2005, a fost realizat de 11.961 de persoane care au incins o hora in Piata Alexander Nevski. La Slatina, hora va avea loc pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza. Organizatorii isi propun sa atraga circa 13.000 de participanti, iar configuratia finala presupune o hora in sase cercuri concentrice. Potrivit organizatorilor, fiecare participant va purta ecusonul ""EuRo Hora Unirii"" cu numar de participare. Fondul muzical al acestui eveniment va fi asigurat de trupele K1, Etno si Ro-mania, care au inregistrat Hora Unirii cu orchestratie moderna. (A. C.)
Raritate - Tripleti identici, fara tratament
Personalul medical al unei maternitati din Ohio a fost surprins de nasterea unor tripleti identici, fara ca mama acestora sa fi suferit vreun tratament de fertilizare. Trey, Troy si Trent sunt noii membri ai familiei Boldman, care mai are cinci copii.
Inscenare - S-a ""omorat"" ca sa scape de pensie
Politia americana a arestat un barbat acuzat ca si-ar fi inscenat moartea cu 25 de ani in urma pentru a evita sa plateasca pensie alimentara, relateaza Rompres. In anul 1979, Johnny Sterling Martin, acum in varsta de 58 de ani, a pus o ruda sa sune la administratia pensiilor si sa anunte ca a murit in urma unei incaierari, intr-un bar din Alabama. Telefonul a fost dat la cateva luni dupa ce acesta a reusit sa scape de la locul in care efectua munca in folosul comunitatii, in timp ce servea un termen de inchisoare de un an, pentru neplata a 4.120 de dolari pensie alimentara pentru doi copii. Barbatul - care intre timp s-a mai casatorit de doua ori - datoreaza acum 30.000 de dolari pentru intretinerea copiilor.
Monument - Soacra, cinstita de rusi
Un proiect inedit prinde contur in regiunea Ulianovsk din Rusia. Autoritatile locale, in frunte cu etnograful Serghei Petrov, au decis sa invete populatia orasului - iar pe viitor si pe cea a intregii tari - sa-si respecte soacra. In acest scop, in Ulianovsk se va sarbatori in mod oficial Ziua Soacrei si va fi inaltat un monument in cinstea ei, relateaza Rompres. Ziua va fi sarbatorita la data de 3 martie. Dupa cum spun organizatorii, scopul manifestatiei este consolidarea familiei si imbunatatirea situatiei demografice din regiune.
Italia - Sechestrata 30 de ani in baie
O italianca in varsta de 73 de ani este cercetata pentru sechestrarea si maltratarea propriei fiice, bolnava psihic, pe care a tinut-o timp de 30 de ani incuiata intr-o camera intunecoasa de baie, in apartamentul lor din Pescara, relateaza Rompres. Uneori, Annina Gentilezza o tinea pe Giuseppina (acum in varsta de 52 de ani) in balcon, mai ales iarna, drept pedeapsa. Femeia iesea din casa o data pe luna, impreuna cu mama si cu tatal ei vitreg, pentru a merge sa-si ridice pensia pe care o primeste pentru ca are handicap. Psihiatrii de la spitalul local la care a fost dusa Giuseppina afirma ca femeia a inceput sa vorbeasca si le-a spus ca nu vrea sa se intoarca acasa.
Gripa aviara - Pisicile Van, protejate
Centrul pentru ingrijirea pisicilor din rasa Van din Turcia a intrat in alerta. Desi se stie ca virusul gripei aviare nu poate afecta decat pasarile si oamenii, veterinarii centrului nu risca nimic. Ei si-au luat toate masurile pentru a le apara pe feline. Pisicile Van, cu blana alba si ochii de culori diferite, sunt o specie foarte rara, protejata prin lege.
Miracol - Vede dupa un infarct
O femeie din Marea Britanie, in varsta de 74 de ani, si-a recapatat vederea dupa ce a suferit un atac de cord. Batrana s-a trezit si i-a spus sotului sau, care se afla la capataiul ei: ""Doamne, cat ai imbatranit?!"". Medicii n-au putut da o explicatie asupra faptului ca Joyce Urch, oarba din 1979, poate vedea din nou.
Slujba - Ziua educatoare, noaptea dansatoare
O educatoare din Ohio urmeaza sa fie destituita dupa ce oficialii unitatii scolare la care lucra au aflat ca Denise Proell avea un job suplimentar, ca stripteusa intr-un club de noapte. Tanara in varsta de 19 ani spune ca avea nevoie de bani pentru a-si continua studiile. Conducatorii gradi-nitei nu concep insa asa ceva. ""Nu putem tolera acest comportament!"", a declarat categoric directorul Kate Gorecki. Daca va fi data afara, tanara nu va ramane pe drumuri, cu atat mai mult cu cat patronul clubului unde danseaza este foarte incantat de prestatiile ei: ""Este cea mai buna fata pe care o avem. Are un talent innascut!"".
Singur - Rachel Hunter isi cauta jumatatea

Fosta sotie a lui Rod Stewart, Rachel Hunter, a declarat ca isi cauta inca jumatatea. Din pacate, partenerul ideal este greu de gasit, mai ales ca, spune ea, ""toti barbatii draguti sunt luati deja"". ""Cunoasteti pe cineva?!"", i-a intrebat celebrul fotomodel pe ziaristii de la New York Post.
Asigurare - Si-a ingropat BMW-ul
Un american, care ar fi trebuit sa scoata multi bani din buzunar pentru a repara motorul BMW-ului sau, a preferat sa isi ingroape masina si sa primeasca 20.000 de dolari de la o companie de asigurari, dupa ce a pretins ca aceasta i-a fost furata. Matthew Mueller - in varsta de 35 de ani - a inchiriat un excavator in octombrie 2002 si si-a ingropat masina pe un teren detinut de tatal sau,
intr-o regiune rurala din Ohio. Dupa o investigatie amanuntita, politia a aflat care este locatia masinii si, prin urmare, l-a arestat pe barbat, care a primit un an de inchisoare, pentru frauda si fals in acte.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.