Un judecator din orasul prahovean Valenii de Munte este cercetat de procurorii Departamentului National Anticoruptie din Ploiesti, pentru o mita care ar putea obtine recordul de ""cea mai mica spaga"" din lupta impotriva marii coruptii: 800.000 de le
Un judecator din orasul prahovean Valenii de Munte este cercetat de procurorii Departamentului National Anticoruptie din Ploiesti, pentru o mita care ar putea obtine recordul de ""cea mai mica spaga"" din lupta impotriva marii coruptii: 800.000 de lei vechi.
""Impotriva judecatorului Vasile Malaescu, de la Judecatoria Valenii de Munte, s-a dispus inceperea urmaririi penale, pentru infractiunea de primire de foloase necuvenite si este cercetat in stare de libertate. El a fost prins in flagrant, in timp ce primea 800.000 de lei pentru a interveni intr-un dosar de constatare a unui drept de proprietate. Acesta ceruse initial un milion de lei"", ne-a declarat purtatoarea de cuvant a DNA Central, Livia Saplacan. PRINDEREA. Flagrantul a fost organizat de anchetatori pe baza denuntului unei persoane care sustine ca judecatorul Malaescu i-ar fi cerut ""imensa spaga"", dupa ce i-a dat o solutie favorabila intr-un dosar. Constantin Paduraru le-a povestit procurorilor ca magistratul i-a cerut sa vina miercuri, 18 ianuarie, cu 100 de lei noi, daca vrea sa-i dea un act. Asa se face ca, o data cu denuntatorul, la intalnire au aparut si anchetatorii DNA. Ei au gasit 800.000 de lei, in bancnote marcate, in buzunarul judecatorului Malaescu. In mijlocul actiunii, din cauza emotiei, denuntatorul nu a fost in stare sa scoata toata suma marcata, ci doar 8 bancnote a cate 10 lei, pe care erau inscriptionate atat cuvintele ""foloase necuvenite"", cat si data flagrantului. Daca va fi gasit vinovat, magistratul risca o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre 6 luni si 5 ani, la care se poate adauga un spor de maximum 2 ani. De asemenea, si CSM urmeaza sa ia masurile de rigoare. RISCURI. Vasile Malaescu are 60 de ani si isi risca acum roba, libertatea si apropiata pensie linistita, pentru o suma ridicol de mica. El activa la instanta din Valeni de 12 ani, iar peste 2 ani urma sa iasa la pensie. Presedintele instantei din Valenii de Munte, judecatorul Traian Voinea, ne-a declarat ca profesional nu are ce sa-i reproseze lui Malaescu si de aceea nu poate intelege ce anume l-a determinat sa comita o asemenea fapta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.