Europenii se pare ca sunt cu adevarat dispusi sa faca orice pentru animalele lor de companie. Satui de dezbaterile politice din sanul Uniunii, dar aprigi aparatori ai drepturilor animalelor, politicienii europeni se gandesc acum sa asigure un trai ca
Europenii se pare ca sunt cu adevarat dispusi sa faca orice pentru animalele lor de companie. Satui de dezbaterile politice din sanul Uniunii, dar aprigi aparatori ai drepturilor animalelor, politicienii europeni se gandesc acum sa asigure un trai cat mai bun necuvantatoarelor. Ultimul stat care s-a alaturat acestei campanii este Belgia, unde printr-un decret regal a fost interzisa amputarea cozilor la caini. Aceasta decizie completeaza un alt decret din anul 2001 prin care se interzicea scurtarea urechilor micilor companioni, pe motiv ca animalele sufera inutil doar pentru a fi expuse la expozitii. Belgienii se gandesc, de altfel, ca animalele pot sa se imbolnaveasca sau chiar sa ramana traumatizate pe viata, avand in vedere faptul ca multe dintre cozile taiate si urechile scurtate sunt operatii efectuate in mod clandestin, fara supravegherea unor medici veterinari specializati, si sunt facute fara o anestezie in prealabil. La noi, aceste operatii se efectueaza in prezent in mod legal, dar dupa ce Romania va adera la Uniunea Europeana, ne vom vedea siliti sa ne supunem regulilor comunitare. (Maria Toader)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.