Reprezentativa condusa de Lucian Rasnita a obtinut joi la Oradea, in urma victoriei cu 26-24 (15-16) contra Lituaniei, dreptul de a juca in barajul pentru calificarea la CM din Germania. Peste 3.000 de spectatori au umplut pana la refuz sala ""To

Reprezentativa condusa de Lucian Rasnita a obtinut joi la Oradea, in urma victoriei cu 26-24 (15-16) contra Lituaniei, dreptul de a juca in barajul pentru calificarea la CM din Germania.

Peste 3.000 de spectatori au umplut pana la refuz sala ""Toni Alexe"" din Oradea, ale carei porti au fost inchise cu o ora inainte de startul meciului. In memoria fostului baschetbalist a fost pastrat un moment de reculegere.
OSTILITATI. Sub privirile antrenorului echipei nationale feminine, vicecampioana mondiala de la St. Petersburg, Gheorghe Tadici, ""tricolorii"" au avut un start slab. Spre finalul primei reprize, oaspetii se desprinsesera la o diferenta de cinci goluri (9-14 si 10-15), dar la pauza lituanienii conduceau doar cu un gol. Gratie prestatiilor de exceptie ale portarului Rudi Stanescu si ale interului Florin Nicolae, introdus doar pe finalul meciului, ""tricolorii"" s-au impus finalmente cu 26-24. Astazi va avea loc returul de la Vilnius, al carui rezultat nu mai conteaza in configuratia clasamentului final al grupei D, castigata deja de Romania. Antrenorul Rasnita le-a permis lui Paraianu, Petrea, Fortuneanu si Toma sa revina la echipele lor de club.
RECOMPENSA. Handbalistii i-au cerut presedintelui FR Handbal, Cristian Gatu, ca meciul de pe teren propriu din play-off, programat la 11 sau 18 iunie, sa se dispute tot la Oradea. Tragerea la sorti va fi la 5 februarie, iar Romania ar putea intalni una dintre urmatoarele echipe: Croatia, Danemarca, Franta, Ungaria, Islanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Slovenia, Elvetia, Slovacia sau Ucraina.

EROUL RUDI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.