Romanii se vor confrunta la inceputul saptamanii viitoare cu temperaturi deosebit de scazute, care vor ajunge chiar la - 25 de grade Celsius, atentioneaza Agentia Nationala de Meteorologie. Gerul vine din Rusia, unde saptamana aceasta s-au inreg

Romanii se vor confrunta la inceputul saptamanii viitoare cu temperaturi deosebit de scazute, care vor ajunge chiar la - 25 de grade Celsius, atentioneaza Agentia Nationala de Meteorologie.

Gerul vine din Rusia, unde saptamana aceasta s-au inregistrat chiar si - 31 de grade Celsius la Moscova.
Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) a transmis ieri tuturor prefecturilor din tara o atentionare meteorologica potrivit careia, pana miercuri, vremea va fi geroasa in toata tara, ajungandu-se chiar la temperaturi de - 25 de grade Celsius.
Nu vor cadea precipitatii decat local si in cantitati neinsemnate. De miercuri, vremea se va incalzi usor.
Iarna grea se face deja simtita in multe din judetele tarii. In estul tarii, mii de oameni au ramas fara curent electric si multe drumuri judetene au fost blocate din cauza viscolului puternic.
IASI. Ninsoarea a pus in pericol viata unui bolnav din localitatea Mosna, care trebuia dus la dializa si care a asteptat cateva zeci de minute ca sa vina ambulanta. In cele din urma, bolnavul a fost dus la spital. 1.000 de familii din localitatile Ciurea si Tibanesti nu au curent electric din cauza viscolului, care a rupt cablurile de alimentare.
Vaslui. 25 de elevi care se indreptau joi seara cu microbuzul scolar din Codaesti catre Gergheleu au ramas blocati in nameti. Ei au fost cazati la un internat si la familii din Codaesti pana ieri-dimineata.
STATIUNEA RANCA, BLOCATA. Drumul spre statiunea Ranca este din nou blocat, dupa ce viscolul a adus zapada pe sosea si a format troiene. In statiune, unde sunt aproximativ 200 de turisti, printre care se numara si fotbalistii de la Pandurii Targu-Jiu, nu s-a mai permis accesul turisilor.

AMENINTARI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.