Traian Basescu crede ca ""visul milenar"" al romanilor, acela de a fi un singur popor, se poate implini o data ce Romania si Moldova vor adera la Uniunea Europeana.
""Credem ca Romania si Moldova sunt legate prin istorie, prin traditii, prin
Traian Basescu crede ca ""visul milenar"" al romanilor, acela de a fi un singur popor, se poate implini o data ce Romania si Moldova vor adera la Uniunea Europeana.
""Credem ca Romania si Moldova sunt legate prin istorie, prin traditii, prin relatiile interumane, si unificarea natiunii romane se poate face in interiorul Uniunii Europene"", a spus Basescu ieri, in cadrul reuniunii anuale cu Corpul Diplomatic acreditat la Bucuresti. Cum acest ""deziderat"" nu se poate indeplini daca Moldova ramane in afara granitelor Europei, Basescu a cerut Comisiei Europene sa ia in considerare elaborarea unei ""foi de parcurs"" pentru Moldova, similara celei puse la dispozitie statelor din Balcanii de Vest. Pentru presedinte, anul 2005 a insemnat relansarea relatiilor bilaterale romano-moldovene pornind de la principiul ""o singura natiune in doua state distincte"". ""Consideram ca Moldova are un singur destin si destinul sau este european"", a mai subliniat Basescu. De altfel, si pentru Romania, ""cei mai mari piloni raman neschimbati: apartenenta la NATO si viitoarea apartenenta la Uniunea Europeana"". TRASEU. Seful statului a aratat totodata ca Romania va continua demersurile pentru reluarea relatiilor cu statele arabe. Dupa o vizita in Iordania, la sfarsitul anului trecut, presedintele va efectua un turneu in Golf, luna viitoare, cuprinzand Emiratele Arabe Unite, Qatar si Kuweit. In privinta Irakului, Basescu a reluat promisiunea ca trupele romanesti vor ramane acolo pana cand guvernul irakian va solicita retragerea acestora. Seful statului are programate in aceasta primavara vizite de stat in China si India, iar in privinta relatiilor cu Orientul Mijlociu, Basescu a declarat ca Romania va continua sa sustina procesul initiat de premierul israelian, Ariel Sharon, caruia i-a urat multa sanatate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.