Scandalul ""Matusa"" se preconizeaza a avea efecte si in plan legislativ, aparand voci din partidele ADA care propun o modificare a legii privind declararea averilor. Ieri, Cristian David, membru al conducerii PNL, a afirmat ca legea privind decl
Scandalul ""Matusa"" se preconizeaza a avea efecte si in plan legislativ, aparand voci din partidele ADA care propun o modificare a legii privind declararea averilor.

Ieri, Cristian David, membru al conducerii PNL, a afirmat ca legea privind declararea averilor trebuie modificata, astfel incat demnitarii si functionarii publici sa declare interesele pana la rudele de gradul al
II-lea si averile pana la rudele de gradul al III-lea. David, citat de Mediafax, considera ca firmele detinute de membrii familiilor demnitarilor ""nu ar trebui sa aiba nici un fel de raport contractual cu statul, deoarece se creeaza un grav conflict de interese"". In opinia sa, Legea declararii averilor ar trebui sa mai prevada constatarea, sanctionarea si intrarea in vigoare a unei pedepse atunci cand sunt descoperite incompatibilitati.
ANALIZA COMPARATA. Liderul democratilor, Emil Boc, a plusat si a anuntat ca ii va solicita ministrului Justitiei, Monica Macovei, realizarea unei analize a legislatiei europene pentru a vedea in ce masura sunt cuprinse si rudele pana la gradul IV in declaratiile de avere si interese. ""Avem in vedere extinderea declararii conflictului de interese si a dobandirii bunurilor pana la gradul IV"", a spus Boc. (Aniela Nine)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.