Primaria Capitalei va scoate la vanzare, luni, caietul de sarcini, in valoare de 26 de milioane de lei vechi, pentru construirea Pasajului Suprateran Basarab.
Licitatia internationala pentru desemnarea castigatorului va avea loc in luna marti
Primaria Capitalei va scoate la vanzare, luni, caietul de sarcini, in valoare de 26 de milioane de lei vechi, pentru construirea Pasajului Suprateran Basarab.
Licitatia internationala pentru desemnarea castigatorului va avea loc in luna martie. Conditiile de participare la licitatie sunt foarte stricte, lucrarea urmand sa fie atribuita unei singure societati, nu impartita pe bucati. Astfel, firmele care achizitioneaza caietul de sarcini trebuie sa depuna o garantie de participare de cinci milioane de lei. De asemenea, ofertantii trebuie sa dovedeasca faptul ca, in ultimii cinci ani, au obtinut contracte pentru constructia de poduri, viaducte sau sosele suspendate in valoare de cel putin 75 de milioane de euro (273.195.000 lei), iar cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani a fost de 120 de milioane de euro (437.112.000 lei). MAI LUNG. Lucrarile la pasaj vor incepe in primavara, vor dura trei ani si vor costa peste 178 de milioane de euro. Fata de proiectul initial, propus de fostul edil al Bucurestiului, actualul presedinte Traian Basescu, pasajul este mai lung cu aproape un kilometru si mai scump cu o suta de milioane de euro. Pasajul Basarab va pleca dintr-o rampa de acces din Nicolae Titulescu, in apropierea intersectiei cu Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, va supratraversa Calea Grivitei, apoi pachetul de linii de cale ferata, Dinicu Golescu, inscriindu-se intre fronturile construite ale Soselei Orhideelor. El va supratraversa si intersectia Plevnei - Orhideelor - Giulesti si podul Grozavesti existent, revenind la sol pe Soseaua Grozavesti. PROTEST. Chiar daca locuitorii din Bulevardul Titulescu au protestat in mai multe randuri impotriva amplasarii pasajului in zona, Municipalitatea a primit, la 10 ianuarie, avizul de mediu pentru executarea lucrarii. Proiectul a fost supus dezbaterii publice in luna decembrie a anului trecut, cand primarul general, Adriean Videanu, a promis ca va tine cont si de nemultumirile celor care se considerau afectati de pasaj.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.