Echipe de salvare compuse din aproximativ 600 de persoane continuau ieri sa caute in resturile fumegande ale avionului militar slovac, prabusit joi noaptea in apropiere de Telkibanya, in nord-estul Ungariei, trupurile neinsufletite ale celor 42 de vi
Echipe de salvare compuse din aproximativ 600 de persoane continuau ieri sa caute in resturile fumegande ale avionului militar slovac, prabusit joi noaptea in apropiere de Telkibanya, in nord-estul Ungariei, trupurile neinsufletite ale celor 42 de victime, majoritatea membri ai misiunii NATO in provincia sarba Kosovo (KFOR).


DEZASTRU. ""Este sigur ca 44 de oameni au murit, iar unul a supravietuit"", a declarat purtatorul de cuvant al politiei ungare, Laszlo Garamvolgyi, in cadrul unei conferinte de presa. Avionul s-a prabusit intr-o regiune muntoasa, acoperita de zapada, situata la doar 20 de kilometri distanta de baza militara de la Kosite (Slovacia), unde aparatul urma sa aterizeze. Singurul supravietuitor a fost transportat cu o ambulanta la spitalul din Kosite, iar Garamvolgyi a declarat, intr-o prima faza, ca acesta este foarte grav ranit, avand sanse reduse sa supravietuiasca. Mai tarziu, in cursul zilei, surse medicale au anuntat ca starea victimei s-a stabilizat, sansele de supravietuire fiind reale.
Explodand la sol, avionul a devastat padurea in care
s-a prabusit pe o distanta de 600 de metri lungime si 40 latime, resturile aparatului fiind imprastiate pe o suprafata de 1.800 de metri patrati. In ceea ce priveste cauzele accidentului, pentru moment, ministrul ungar al Apararii, Ferenc Juhasz, a declarat ca singurul fapt neobisnuit este acela ca avionul militar slovac se abatuse trei kilometri de la culoarul de zbor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.