Infineon Technologies a inaugurat ieri la Bucuresti un centru de cercetari in domeniul semiconductorilor si al elementelor de securitate ale cipurilor.
Centrul are in prezent 68 de angajati si se intentioneaza ca, pana in 2010, numarul acesto
Infineon Technologies a inaugurat ieri la Bucuresti un centru de cercetari in domeniul semiconductorilor si al elementelor de securitate ale cipurilor.
Centrul are in prezent 68 de angajati si se intentioneaza ca, pana in 2010, numarul acestora sa ajunga la 250 ""daca conditiile vor fi atragatoare"", a declarat Thomas Simonis, managing Director Infineon Technolgies Romania. Pentru primii trei ani, investitia din Romania este estimata la suma de 10 milioane de euro. Centrul din Romania isi va concentra activitatea asupra semiconductorilor cu functii analogice si digitale in alimentarea cu energie, utilizati intr-o proportie din ce in ce mai mare in industria auto, dar si in aplicatiile industriale. De asemenea, centrul va include in activitatile sale si elemente de securitate ale cipurilor. PROGRAME DE SPECIALIZARE. Angajatii vor beneficia de programe de training specializat intr-una din bazele companiei din Villach (Austria) si München (Germania). Durata cursurilor va fi cuprinsa intre trei luni si un an, in functie de pregatirea si experienta angajatilor. ""Deschiderea noului centru de cercetari reflecta cererea sporita pentru semiconductorii destinati aplicatiilor din domeniul auto si industrial, aici urmand sa proiectam si elemente de securitate a cipurilor, in special pentru comunicatiile mobile si domeniul bancar"", a declarat directorul executiv al Infineon, Wolfgang Ziebart, prezent la eveniment. Infineon colaboreaza cu Universitatea Politehnica din Bucuresti in privinta unor programe de masterat care sa formeze structurile educationale necesare indeplinirii, intr-o prima etapa, a cerintelor de cercetare si dezvoltare din industria semiconductorilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.