Scriitor, istoric
Varsta: 39 de ani A publicat articole si studii in reviste academice si volume colective in Romania, Franta, Italia, Canada, Olanda Conferentiar la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti si cerce
Scriitor, istoric
Varsta: 39 de ani A publicat articole si studii in reviste academice si volume colective in Romania, Franta, Italia, Canada, Olanda Conferentiar la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti si cercetator la Institutul de Studii Sud-Est Europene din Bucuresti Tanarul istoric Florin Turcanu a publicat recent la Editura Humanitas ""Mircea Eliade, prizonierul istoriei"", volum catalogat de editor drept ""prima monografie cu adevarat stiintifica dedicata lui Mircea Eliade"". Autorul si-a publicat lucrarea initial in limba franceza, in 2003, la una dintre editurile pariziene de prestigiu, Decouverte. Aparitia a fost salutata ca un eveniment de nume importante ale presei franceze. ""Bazata pe o documentatie sigura si pe o cunoastere aprofundata a operei lui Eliade, aceasta carte va fi, cu siguranta, una de referinta"", nota Jacques Julliard (Nouvel Observateur). Publicarea celei mai complete biografii de pana acum a lui Mircea Eliade in Romania vine in intampinarea sarbatoririi a 99 de ani de la nasterea scriitorului. Pentru aparitia romaneasca a volumului dedicat unuia dintre cei mai apreciati scriitori romani, eveniment editorial de exceptie in anul Eliade, Jurnalul National il declara pe Florin Turcanu ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.