Echipele romanesti de interventie in cazul unor situatii de urgenta au avut, in 2005, in medie, peste 100 de actiuni zilnic, in conditiile in care 99% din tehnica de care dispun are perioada de casare depasita de ani buni. Activitatea Inspectorat
Echipele romanesti de interventie in cazul unor situatii de urgenta au avut, in 2005, in medie, peste 100 de actiuni zilnic, in conditiile in care 99% din tehnica de care dispun are perioada de casare depasita de ani buni.

Activitatea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) a fost laudata de premierul Calin Popescu Tariceanu si de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, prezenti ieri la prezentarea bilantului IGSU pentru anul 2005. Prezenta la bilant, Sulfina Barbu, ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, a aratat ca, potrivit unor estimari pe care le-a prezentat drept ""posibile avertizari"", Romania s-ar putea confrunta cu noi valuri de inundatii in primavara acestui an.
DOTARE. ""Sa speram ca anul 2006 ne va permite ca jumatate din buget sa fie cheltuit doar pe dotari, pentru a incerca sa amelioram situatia, dificila din acest punct de vedere"", a declarat Blaga. Premierul a criticat comportamentul nepasator al localnicilor din zonele calamitate. ""Am vazut cum, la cateva sute de metri de militarii care munceau pentru a ridica diguri care sa le apere locuintele, localnicii se uitau din poarta la ei. Mai mult, unii isi petreceau timpul la carciuma"", a subliniat Tariceanu. (Radu Crivat)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.