La zece zile dupa ce o revista elvetiana a publicat continutul unui document considerat secret, care a circulat intre Ministerul de Externe de la Cairo si Ambasada Egiptului la Londra si care a fost interceptat de serviciile secrete ale Elvetiei, a venit si mult asteptatul raspuns orificial al diplomatiei egiptene.

Documentul era, de fapt, un fax care informa despre existenta a 23 de prizonieri irakieni, care au fost interogati intr-o inchisoare a Agentiei Centrale de Informatii (CIA) din Romania, si despre existenta unor centre similare in Europa de Est. Mult asteptata reactie a Egiptului a fost socanta.

REVISTA PRESEI. Faxul continea o revista a presei egiptene si reprezinta o procedura obisnuita si deloc secreta pe care o practica misiunile diplomatice, a anuntat MAE egiptean, citat de ziarul britanic IHT. Este ""o furtuna intr-un pahar cu apa"", ""o poveste ridicola"", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului.
In timp ce la Cairo apele se involbureaza, la Berna, in Elvetia, Comisia de politica externa a Parlamentului a anuntat ca il va chema la audieri pe senatorul Dick Marty, presedintele comisiei care se ocupa cu investigarea activitatii CIA in Europa.