Ca urmare a respingerii cererii de recuzare a judecatorilor Curtii de Apel Alba-Iulia formulata ieri in cazul ""clanul Clamparu"" de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Curtea de Apel Alba-Iulia a dispus repunerea cauzei respective pe rol. Purtato
Ca urmare a respingerii cererii de recuzare a judecatorilor Curtii de Apel Alba-Iulia formulata ieri in cazul ""clanul Clamparu"" de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Curtea de Apel Alba-Iulia a dispus repunerea cauzei respective pe rol.
Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Alba-Iulia, judecatorul Cecilia Morariu, ne-a declarat ca s-a acordat un nou termen de judecata a cauzei pentru astazi, la ora 14:00. Instanta suprema a respins ieri cererea de recuzare a completului de magistrati de la Curtea de Apel Alba-Iulia facuta de avocatii a cinci din cei sapte membri ai clanului Clamparu, impreuna cu avocatul liderului grupului. Decizia instantei a venit dupa ce presedintele Basescu a atras atentia, in urma cu o saptamana, asupra eliberarii unor suspecti in acest caz.
RECHIZITORIU. Curtea de Apel Alba-Iulia a respins marti cererea de aparare a unui complice al lui Ioan Clamparu. Grupul condus de acesta a strans, din activitati de crima organizata, milioane de dolari, bani folositi si pentru a determina stoparea anchetei declansate impotriva grupurilor de crima organizata, se arata in rechizitoriul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata (DIICOT) - din cadrul Parchetului Instantei Supreme. Clamparu este acuzat de initiere si constituire a unui grup criminal organizat in scopul comiterii unor infractiuni grave - unele dintre cele mai grave prevazute de legislatia romana - si de proxenetism.
ARESTATI. Zece membri ai filierei conduse de Clamparu au fost prinsi si arestati in Romania, Spania si Cehia, iar alti patru erau deja arestati in alte dosare. Liderul retelei, Ioan Clamparu, a fost dat in urmarire internationala, fiind plecat din Romania din martie 2003.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.