Monica Macovei a luat ieri apararea justitiei, aproape pentru prima oara de la instalarea in fotoliul ministerial de resort. Tot pentru prima oara a fost pe aceeasi baricada cu presedintele instantei supreme, Nicolae Popa. Si a facut-o in cazul deciz
Monica Macovei a luat ieri apararea justitiei, aproape pentru prima oara de la instalarea in fotoliul ministerial de resort. Tot pentru prima oara a fost pe aceeasi baricada cu presedintele instantei supreme, Nicolae Popa. Si a facut-o in cazul deciziei privind averea pesedistului D.I. Popescu.
Politicianul, pe bunurile caruia Comisia de cercetare a averilor din cadrul instantei supreme a decis luni sa puna sechestru asiguratoriu, a sugerat imixtiunea politica in luarea acestei decizii. Miron Mitrea a intarit afirmatiile, marti, in cadrul unei emisiuni televizate, sugerand legaturi intre presiuni politice si pensionarea zorita a judecatorului Mihai Nuca, presedintele Comisiei pentru controlul averilor. Ministrul Macovei a catalogat ieri ""atacul"" la adresa justitiei lansat de cei doi politicieni PSD ca fiind ""un gest disperat al celor care inteleg sa se apere fara probe, ci atacand justitia"". INCA 13 ANI. Realitatea s-a dovedit si ea a fi alta in privinta ""pensionarii"" pripite a judecatorului Nuca. Nu numai ca la CSM nu exista nici o cerere de pensionare, dar magistratului nici nu-i trece prin cap sa-si ceara retragerea, dupa cum ne-a spus chiar el. Presedintele instantei supreme, Nicolae Popa, a negat amestecul politicului in justitie: ""Domnul Nuca mai are 13 ani pana la pensionare. Nu mi s-a plans ca asupra lui s-ar fi facut presiuni in cazul D. I. Popescu. Nu inteleg de ce deranjeaza solutia data prin ordonanta, pentru ca cei nemultumiti vor putea sa se apere in cadrul unui proces civil public. Si daca tot vor fi nemultumiti au la dispozitie recursul la completul de noua judecatori"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.