Medic si senator Presedintele Colegiului Medicilor din Bucuresti Fost director al Spitalului Universitar Bucuresti si al Spitalului Elias Cele mai inalte autoritati ale statului au iesit ieri pe ecranele televizoarelor sa ceara sprijin pentr

Medic si senator

Presedintele Colegiului Medicilor din Bucuresti
Fost director al Spitalului Universitar Bucuresti si al Spitalului Elias

Cele mai inalte autoritati ale statului au iesit ieri pe ecranele televizoarelor sa ceara sprijin pentru un demers legislativ intitulat ""cea mai ampla reforma din sanatate"". Nu mai putin de 17 legi ar trebui sa se transforme intr-un adevarat cutremur in sistem, cu scopurile declarate de a elimina jocurile de interese si folosirea discretionara a banilor publici. Principala voce care s-a ridicat impotriva, cu argumente, a fost cea a lui Sorin Oprescu. Acesta a sustinut apasat ca incercarile ministrului nu sunt decat tentative de a acoperi ""subfinantarea cronica"" a spitalelor. Oprescu a aratat ca, dintr-un fond anual de sanatate evaluat la aproximativ 151.000 de miliarde de lei, la spitale ajung 96.000 de miliarde de lei. Drept repercusiuni politice imediate, senatorul PSD a fost destituit de la conducerea celor doua spitale pe care le-a gestionat, pachetul de legi prezentat ieri consfintind si o sumedenie de incompatibilitati care-l vizeaza direct si personal. Pentru ca a reusit sa genereze de unul singur o initiativa legislativa fara precedent, careia in eventualitatea aprobarii ii mai lipseste doar poza lui aplicata pe coperta Monitorului Oficial, Jurnalul National il desemneaza pe Sorin Oprescu ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.