O parte din statele membre ale Uniunii au ramas corigente la drepturile omului, se subliniaza intr-o serie de rapoarte ale Legislativului de la Strasbourg.
Mai multi europarlamentari au cerut Comisiei Europene si sa ia masuri drastice in pri
O parte din statele membre ale Uniunii au ramas corigente la drepturile omului, se subliniaza intr-o serie de rapoarte ale Legislativului de la Strasbourg.
Mai multi europarlamentari au cerut Comisiei Europene si sa ia masuri drastice in privinta tarilor care nu respecta drepturile homosexualilor. Deputatii de la Strasbourg au intocmit deja o lista cu membrii Uniunii care discrimineaza persoanele cu orientari homosexuale. Printre statele considerate cele mai intolerante se numara trei dintre cele care au aderat in 2004: Polonia, Letonia si Lituania. Avand in vedere ca autoritatile nationale din aceste tari ori au inabusit orice forma de exprimare a libertatii sexuale al cetatenilor, cum ar fi de exemplu parada homosexualilor din Polonia, sau chiar au in plan interzicerea prin lege a mariajului intre persoanele de acelasi sex, parlamentarii europeni cer ca aceste tari sa fie amendate de institutiile europene. ""Trebuie sa luptam pentru egalitatea in drepturi a homosexualilor in toata Europa, dar, din nefericire, multe state nu au ajuns inca la acest stadiu"", explica deputatul englez, Michael Cashman (foto).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.