Aflati in saptamana Bairamului, 1.200 de turci au petrecut la Poiana Brasov. Au venit sa invete sa schieze, dar au preferat sa leneveasca prin hoteluri. Atrasi de preturile scazute, in comparatie cu cele practicate in statiunile montane din Aus

Aflati in saptamana Bairamului, 1.200 de turci au petrecut la Poiana Brasov. Au venit sa invete sa schieze, dar au
preferat sa leneveasca prin hoteluri.

Atrasi de preturile scazute, in comparatie cu cele practicate in statiunile montane din Austria sau Elvetia, turcii au ales sa-si petreaca saptamana Bairamului in Romania.
""Pentru un sejur de sapte zile am platit 400 de euro. In acesti bani sunt incluse biletele de avion si cursurile la scoala de schi. Este foarte ieftin"", explica Adinan Turgay motivul pentru care a ales sa vina la Poiana Brasov.
SARBATORI. Saptamana ce s-a incheiat ieri a fost una plina de chefuri sub Postavarul. Ucrainenii si moldovenii, crestini-ortodocsi pe stil vechi, au sarbatorit trecerea in noul an in noaptea dinspre
13 spre 14 ianuarie. Gratare, muzica ruseasca, dar si melodiile celor de la O-zone, Zdob si Zdub sau Pavel Stratan, petreceri pe cinste care au atras atentia celorlalti turisti.
Unii s-au aventurat si ei in toiul distractiei, altii au preferat sa faca scandal, incercand sa domoleasca cheful rusofonilor, dar fara succes. Doar o data e Revelion.
CIUDAT. Cu toate acestea, Poiana Brasov s-a aflat sub dominatie turceasca. 1.200 de turisti au venit de la Istanbul pentru a petrece saptamana Bairamului. ""Avem foarte multi turci, dar nu stim ce se intampla cu ei, pentru ca nu ies deloc sa schieze"", spune Emil Farcasanu, seful Scolii de Schi Ana. Monitorii sai nu au stat insa degeaba, avand de lucru cu englezii care curg in valuri spre statiunea brasoveana.

ANTRENAMENT. Pe Postavarul, micutii schiori gasesc cea mai buna scoala


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.