Opera Romana din Bucuresti a fost aseara gazda ""Galei Sportului Romanesc"", unde Agentia Nationala pentru Sport i-a omagiat pe cei mai performeri sportivi ai anului trecut. PREMII. ""Premiul National pentru Sport"" a fost castigat la masculin de
Opera Romana din Bucuresti a fost aseara gazda ""Galei Sportului Romanesc"", unde Agentia Nationala pentru Sport i-a omagiat pe cei mai performeri sportivi ai anului trecut.

PREMII. ""Premiul National pentru Sport"" a fost castigat la masculin de gimnastul Mihai Dragulescu, care si-a trecut in cont in 2005 cate o medalie de aur la CM si CE, precum si lui Mihai Covaliu, care a devenit campion mondial la sabie individual. La feminin, aceeasi onoare le-a revenit handbalistelor echipei nationale, care au cucerit argintul mondial la CM din Rusia (foto). In ceea ce priveste premiile pe echipe, au fost alese echipajul feminin de canotaj 8+1 - locul II la CM, echipajul masculin de kaiac (K2, 1.000 m) - locul I la CE, echipa masculina de polo (locul VI la Campionatul Mondial) si echipa masculina de baschet Asesoft Ploiesti, care a cucerit anul trecut FIBA Europe Cup. Laureati individual au mai fost Ioan Suciu (gimnastica), Sebastian Dogariu (haltere), Adrian Jigau (haltere), Marian Oprea (atletism), Alin Jivan (gimnastica), Eusebiu Diaconu (lupte), Constantina Dita Tomescu (atletism), Catalina Ponor (gimnastica), Alina Dumitru (judo), Marioara Munteanu (haltere), Elena Iagar (atletism) si Mihaela Steff (tenis de masa). De asemenea, COSR a atribuit doua premii: primul, de fair-play, a fost acordat echipei de fotbal Dinamo, pentru gestul de solidaritate si toleranta fata de ivorianul Mariko Daouda, in timp ce premiul pentru cariera sportiva i-a fost inmanat Iolandei Balas Sotter.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.