Mihai Eminescu i-a strans pe romani la ziua lui. A sarbatorit 156 de ani de la nastere, alaturi de vecinii vesniciei sale, Cosbuc (in dreapta mormantului maretului nostru Mihai Eminescu) si Caragiale (in stanga), Marin Preda ceva mai in fataa€&#
Mihai Eminescu i-a strans pe romani la ziua lui. A sarbatorit 156 de ani de la nastere, alaturi de vecinii vesniciei sale, Cosbuc (in dreapta mormantului maretului nostru Mihai Eminescu) si Caragiale (in stanga), Marin Preda ceva mai in fataa€¦

Andreea este studenta la ASE. Ieri a plecat de-acasa cu gandul de a le reaminti concetatenilor - in felul ei - faptul ca la 15 ianuarie 1850 s-a nascut genialul poet. A strabatut Bucurestiul cu o garoafa rosie in mana si a lipit prin metrouri fituici cu versuri din Eminescu. A vrut chiar sa inalte un balon cu heliu de care sa lege o mica particica din opera poetului, poezii transcrise cu mana ei. Balon n-a gasit, insa ""pachetelul literar"" cu poezii eminesciene l-a despus pe mormantul din Cimitirul Belu, alaturi de garoafa si de o lumanare.
STRANEPOTUL GENIULUI. Cateva sute de romani l-au sarbatorit pe Eminescu. Grupuri de copii au venit sambata, la pranz, impreuna cu dascalii lor, dar au trecut pe la mormant si batrani nostalgici, si tineri veniti fara sa-i convoace nimeni. L-au acoperit pe Eminescu cu flori si jerbe si i-au recitat versurile. S-au tinut doua slujbe de pomenire. ""Oamenii ca el, oamenii destepti, n-ar trebui sa moara niciodata. Sigur, fiecare vrea sa traiasca vesnic, dar ele, geniile pe care le-a avut Romania, ar fi trebuit sa fie mereu cu noi"", ofta o pensionara. Printre cei care au venit sa-l ""salute"" pe Eminescu la mormantul sau a fost prezent si un stranepot al poetului, Mihail Vasilescu-Eminescu, presedintele Asociatiei Cultural-Universala ""Mihail Eminescu"", economist de profesie. (Roxana I. Ancuta)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.