Un tragic accident de mina s-a petrecut in aceasta dimineata, in jurul orei 05:30, la mina Anina, din judetul Caras-Severin. Cinci mineri si-au pierdut viata, iar alti doi sunt dati disparuti., in timp ce altii au fost grav raniti. La spitalul Resita au fost transportate, de urgenta, cinci persoane cu arsuri grave si cu intoxicatii cu monoxid de carbon. Potrivit unor surse din Spitalul Judetean, doi dintre cei cinci raniți sunt in stare critică, au arsuri de gradul 2, 3 și 4 pe 50 - 60% din suprafața corpului și este posibil să fie trimiși de urgență la Spitalul din Timișoara.
Persoanele decedate aveau varste cuprinse intre 27 și 52 de ani. Accidentul de muncă s-a produs cu o jumătate de oră inainte de terminarea schimbului, atunci cand in mină se aflau 68 de mineri. Deși inițial a circulat informația că in mină se aflau 200 de mineri, 68 este cifra finală dată publicității.
Cei mai mulți au fost evacuați și sunt in afara oricărui pericol. Primele ipoteze indică faptul că explozia s-ar fi produs in urma acumulărilor de gaze in subteran. Tragedia a alertat autoritățile de la București.
Ministrul Economiei, Codruț Șereș este deja la locul accidentului pentru a evalua situația.
Mina Anina se află intr-un proces de restructurare.
Autoritățile au inițiat o anchetă, rezultatul acesteia fiind așteptat astăzi.
Echipa Jurnalului national s-a aflat in vara anului trecut in Anina, pentru un reportaj amplu despre viata minerilor (citeste - Viata de miner), in cadrul a€žCaravanei Jurnalul". Un fotoreportaj realizat atunci va este pus acum la dispozitie.