Dat disparut dictator nord-coreean. Semnalmente: par valvoi, ochelari gen Elvis, tunica muncitoreasca. Elemente ajutatoare: limuzina, masini de politie, securisti bine antrenati, toate pentru a-i asigura o buna paza. Zona unde i s-a pierdut urma:
Dat disparut dictator nord-coreean. Semnalmente: par valvoi, ochelari gen Elvis, tunica muncitoreasca.

Elemente ajutatoare: limuzina, masini de politie, securisti bine antrenati, toate pentru a-i asigura o buna paza. Zona unde i s-a pierdut urma: o ""tarisoara"" - China vecina. Cam asa ar fi aratat caietul de sarcini al jurnalistilor pregatiti sa-l gaseasca si-n gaura de sarpe pe liderul coreean Kim Jong-Il, la o distanta suficient de rezonabila cat sa-l surprinda intr-o fotografie-document si sa iasa apoi linistiti la pensie, constienti ca au obtinut exclusivitatea vietii.
AGITATIE MARE. Totul a fost un freamat, zilele trecute, in Guangzhou, capitala provinciei chineze Guangdong, din sudul tarii. Timp de trei zile, nici un turist nu a avut voie sa treaca pragul celui mai de seama hotel din oras, Lebada Alba. Traficul a fost deviat, iar principalele atractii din zona au devenit oamenii in uniforma si detectoarele de metal instalate la tot pasul. Toata agitatia parea sa confirme un zvon aparut la inceputul saptamanii, potrivit caruia presedintele Coreii de Nord s-a incumetat sa faca una dintre rarele sale vizite externe. Asa cum s-a intamplat la fiecare dintre cele sase iesiri din tara pe care Kim le-a facut in ultimii 5 ani, nimeni nu a confirmat escapada sa chineza. Insa o echipa de jurnalisti de la o televiziune japoneza sustine ca detine dovada: imagini in exclusivitate, in premiera, inedite, senzationale (nu si in direct) cu liderul nord-coreean coborand dintr-o limuzina parcata la intrarea in Hotelul Lebada Alba.
GREU DE SPUS. Filmarea, difuzata ieri, infatiseaza intr-adevar intrarea in hotel. In dreptul ei, un barbat maruntel, cu parul valvoi, cum si-l poarta Kim, inconjurat de cativa indivizi in costume negre. Greu de spus daca este intr-adevar vorba de dictatorul nord-coreean, mai ales ca nici macar un observator foarte fin nu si-ar da seama daca personajul filmat este imbracat cu tunica a la Kim Jong-Il. Cu toate acestea, presa internationala se intrece in teorii si speculatii, subliniind ca un singur lucru este cert: daca liderul de la Phenian chiar a fost in vizita la poporul chinez prieten, confirmarea va veni, daca va veni, abia dupa ce vizita se va fi incheiat. Integritaea lui Kim cere sacrificii. Chiar si din partea presei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.