IN BECI. Merele si perele se pastreaza in camere speciale, in camari sau beciuri, in ladite captusite cu hartie de ambalaj. Merele se asaza in straturi, intre randuri se pune hartie. Perele, fiind fructe mai fine, se infasoara in hartie fiecare fruct
IN BECI. Merele si perele se pastreaza in camere speciale, in camari sau beciuri, in ladite captusite cu hartie de ambalaj. Merele se asaza in straturi, intre randuri se pune hartie. Perele, fiind fructe mai fine, se infasoara in hartie fiecare fruct in parte. Laditele trebuie ferite de inghet si de schimbarile bruste de temperatura.
LA RECE. Strugurii sunt fructe cautate atat in sezonul de toamna, cat si primavara. Strugurii destinati pastrarii trebuie sa fie perfect sanatosi si copti. Recoltarea se face taind si o portiune de coarda, 3-4 cm de o parte si de alta a ciorchinelui. Dupa recoltare, strugurii se fasoneaza indepartandu-se boabele verzi, stricate si cele atacate de boli si insecte. Strugurii se introduc in camera de pastrare si se asaza pe rafturi, fara a se atinge intre ei. Se pot agata pe nuiele fixate in tavan sau se asaza pe niste sarme fixate in tavan. Temperatura optima de pastrare este cuprinsa intre 0 si 1 grade Celsius, asigurandu-se o pastrare de 5-6 luni.
IN LOCURI USCATE. Nucile trebuie recoltate in momentul cand coaja verde a fructului crapa. Imediat dupa recoltare se va indeparta coaja verde, dupa care nucile se usuca la soare. Nucile se vor ravasi din timp in timp. Apoi ele se pot pastra in podul caselor, cu conditia ca vara sa fie mutate in camere racoroase. Altfel se pot strica repede, prin rancezirea uleiului continut in miez.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.