Pentru prima data dupa aproape o luna, politistii harghiteni au inceput sa foloseasca detectorul de minciuni in ancheta fetitei disparute la Miercurea-Ciuc, Andreea Simon. Parintii copilei si alti membri ai familiei vor fi verificati. Dupa o lun

Pentru prima data dupa aproape o luna, politistii harghiteni au inceput sa foloseasca detectorul de minciuni in ancheta fetitei disparute la Miercurea-Ciuc, Andreea Simon. Parintii copilei si alti membri ai familiei vor fi verificati.

Dupa o luna de la inceperea anchetei in cazul disparitiei Andreei Simon, fetita de 9 ani din Miercurea-Ciuc, politistii harghiteni au apelat la detectorul de minciuni pentru verificarea mai multor persoane. Printre cei care vor fi supusi testului poligraf se afla si mama fetei, Ioana Munteanu. Vor mai fi testati tatal natural al fetei, cel cu care femeia a trait fara forme legale, si primul tata vitreg al copilei (Ioana Munteanu se afla la a doua casatorie). ""Urmeaza sa fiu supusa la test. Mi se pare normal ca sa fiu supusa la acest test. Si eu pot fi unul din... Na! Mi se pare normal. Cred ca va ajuta la ancheta detectorul de minciuni"", ne-a spus mama Andreei, asteptandu-si randul la detector la IPJ Harghita. Pentru ca Inspectoratul Judetean nu are specialisti in investigatiile cu testul poligraf, care au inceput ieri la ora 12:00, au fost adusi politisti de la Brasov. Oamenii legii spera ca aceasta etapa sa aduca ceva nou in caz. Rezultatele celor testati pana in momentul transmiterii acestui text nu au putut fi facute publice. ""Totusi, si testul poligraf este relativ pentru ca au existat persoane care au pacalit detectorul de minciuni"", ne-a declarat adjunctul sefului IPJ, Teodor Moga.
JURNALUL NATIONAL, ALERTAT. Alaltaieri seara am primit la redactie un telefon de la o cititoare care spunea ca in gara Tusnad a vazut o fata care semana foarte mult cu Andreea Simon.
Din descrierea femeii reiesea insa ca acea copila purta alte haine decat cele cu care era imbracata Andreea in momentul disparitiei.
Alertata, o echipa de politisti a pornit insa imediat sa verifice si aceasta pista. In cateva ore a fost gasita si fata respectiva.
Din pacate, nu era Andreea, ci o alta fetita de 10 ani care locuia in zona garii din Tusnad si care semana mult cu cea disparuta.
Reamintim ca acela care va oferi informatii care ar putea ajuta la gasirea fetei va fi recompensat de Primaria din Miercurea-Ciuc cu 50 de milioane de lei.
SUTE DE AUDIERI. Politistii au audiat pana acum sute de oameni suspectati ca ar fi avut legatura cu disparitia fetei. Printre acestia se numara bolnavi psihic si mai multi recidivisti, oameni care au savarsit infractiuni de viol, talharie si care, dupa ce si-au ispasit pedepsele, se afla acum liberi in Miercurea-Ciuc. Alt gen de persoane audiate au fost apropiati ai familiei de la care Politia a incercat sa obtina cat mai multe date privind cercul de prieteni ai fetei.
Printre acestia se numara si antrenorul de karate al Andreei, Mihaly Simo, un barbat de 42 de ani, tata a doi copii de varsta apropiata de cea a fetei. El spune ca Andreea Simon era in general retrasa. ""Paradoxal cu temperamentul ei, cand era in competitie lovea in adversar fara menajamente"", zice Simo. Era talentata la taekwondo, sport ce se bazeaza pe lupte corp la corp, full-contact. Totusi, ipoteza ca, daca un barbat ar fi incercat sa rapeasca fetita, ea ar fi reusit sa se apere pare rupta din seria de filme Karate Kid. ""Un copil e totusi un copil. Forta lui nu se poate compara cu forta unui matur."" Fata era obisnuita sa mearga singura pe strada noaptea. Ea termina la ora 19:20 antrenamentele, cand afara era deja intuneric. Chiar cu o zi inainte de disparitie, miercuri, fata fusese la sala. ""Inainte sa ne despartim, i-am zis ca vineri (n.r. - a doua zi dupa disparitie) o sa aiba examen pentru centura alba cu banda galbena"".

MESAJ IN LANT


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.