Clinciul in care a intrat Adrian Nastase e lovitura de maciuca in capul PSD. De cand e in opozitie, acest partid nu face decat sa dezminta saptamanal acuzatiile de coruptie la adresa liderilor sai. O structura politica social-democrata ar fi trebuit
Clinciul in care a intrat Adrian Nastase e lovitura de maciuca in capul PSD. De cand e in opozitie, acest partid nu face decat sa dezminta saptamanal acuzatiile de coruptie la adresa liderilor sai. O structura politica social-democrata ar fi trebuit sa vorbeasca despre soarta pensionarilor sau despre porcaria incredibila a inghesuirii mamelor cu copii in brate zile intregi la cozi pentru alocatie. Ce face PSD in tot acest timp? Da cu subsemnatul in fata presei, subiectul cel mai frecvent fiind milionul de euro. O asociere distrugatoare pentru reprezentantii nevoiasilor. Tandemul PSD - un milion de euro a fost tema de baza in cazul unor figuri marcante: Viorel Hrebenciuc, Dan Ioan Popescu si, mai nou, Adrian Nastase. Cel care se doreste figura cu cea mai mare influenta in partid
este acum la pamant, facut
knock-out in planul imaginii personale. Tocmai el, cel preocupat excesiv de imagine. Parasit de Dorina Mihailescu, rama de fier a tabloului cu imaginea sa zambitoare, Nastase este acum indoit, mazgalit cu mustati si mototolit. AN-ul, cum a fost poreclit de fosta sa colaboratoare, e acum un avion lovit in aripa de AG-urile puterii. Scoate fum, se redreseaza cum poate, dar pierde vizibil inaltime. Nu stim daca se va prabusi. Unii spun ca resursa de zbor politic a AN-ului e cam pe sfarsite. Ramane de vazut.
L-am citit pe ""colegul"" Adrian Nastase in paginile acestui ziar, unde are saptamanal un comentariu. Scrie bine, combate puternic, e un adevarat editorialist de opozitie. Un lucru m-a frapat insa de fiecare data, parcurgand articolele sale. Obsesia numita Traian Basescu. Mi-am propus ca intr-unul din texte sa numar de cate ori apare numele lui Basescu scris de Nastase. Dupa 12 mentionari m-am lasat pagubas. Si nu terminasem lectura.
De cand se cunosc, acesti doi oameni politici se urasc sincer. Doar dintr-un interes politicianist, cei doi s-au iubit intr-o seara. Prin 1998, cand Basescu era artificierul sef al coalitiei CDR-PD-UDMR, s-au intalnit cu reprezentantii PD si PDSR la Clubul Dacia. Atat cat sa arate democratii pisica taranistilor. Atunci, in fata camerelor de luat vederi, Basescu a fost intrebat ceva. Si a raspuns zambind: ""Adrian, te rog, spune-le tu"". Apelandu-l cu numele mic pe seful opozitiei, Basescu voia sa sugereze celor din CDR ca e apropiat de Nastase si ca poate oricand sa distruga coalitia.
In rest, cei doi s-au avut ca soarecele si pisica. Un fel de Tom si Jerry, cu tenta thriller, se desfasoara de ani buni. Tom nu-si da seama niciodata ca cel fugarit este mereu personajul simpatizat.
Nastase isi plateste acum pacatele hinghierelii la care l-a supus ani la rand pe Basescu. Zeci de chemari pe la Parchet, fortaje puternice in dosarul Flota, patru ani de sicane dure in Consiliul General al Municipiului Bucuresti impotriva primarului. Diferenta e ca Basescu si-a dat demisia din Parlament si s-a pus la dispozitia anchetatorilor. Iar Nastase moare cu PSD-ul de gat.
El mai plateste si pentru faima sa de strangator: bani, multi bani, tablouri, bijuterii, case, terenuri. Personaje din cercurile apropiate domniei sale, in special in perioada cat a fost prim-ministru, au facut obiectul notelor serviciilor secrete. Despre coruptie, afaceri suspecte, milioane de dolari prin tara si strainatate. Atunci nu avea cine sa le investigheze, totul era sub control. Intre timp, s-au schimbat beneficiarii notelor si niste factori de decizie.
Rar mi-a fost dat sa vad, dupa decembrie 1989, atata ura stransa asupra unui om politic. Nastase e considerat de foarte multi un corupt, unul care a furat. Desi nici Politia, nici Justitia nu l-au dovedit (sau macar acuzat) ca atare pana in prezent. Dar imaginea e mai puternica decat realitatea.
Despre Adrian Nastase legenda va spune, probabil, peste ani: ""El era baiat bun, politician priceput, care tinea cu poporul. Dar ea l-a stricat, ea a fost de vina. Era o femeie rea, obsedata de avere si putere"". Va suna cunoscut?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.