Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, ramane in inchisoare. Aceasta este decizia luata ieri la Tribunalul Timisoara in cazul eliberarii conditionate cerute de ""Luceafarul Huilei"". Astfel, pana la inceputul lunii iunie 2006, e
Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, ramane in inchisoare. Aceasta este decizia luata ieri la Tribunalul Timisoara in cazul eliberarii conditionate cerute de ""Luceafarul Huilei"".

Astfel, pana la inceputul lunii iunie 2006, el nu mai are nici o posibilitate practica de a-si cere dreptul la libertate, desi a executat doua treimi din pedepse si chiar a depasit acest termen legal cu un an si jumatate. Hotararea de ieri vine sa contrazica atat avizul favorabil primit la Comisia de eliberari conditionate, cat si victoria obtinuta in prima instanta de Cozma, chiar la sfarsitul anului 2005.
Pana acum, toate autoritatile competente au considerat ca fostul lider al minerilor indeplineste conditiile cerute de lege pentru eliberarea conditionata si, ca orice alt condamnat, are dreptul sa beneficieze de ea.
MISTER. Numai ca ieri, motive necunoscute inca au determinat judecatorii sa intoarca situatia cu 180 de grade. La dosar au existat practic aceleasi probe care au determinat Judecatoria Timisoara sa incuviinteze eliberarea minerului. Cu o singura exceptie: un memoriu al victimelor mineriadelor, dar pe care instanta l-a restituit totusi procurorului de sedinta, fara sa-l pastreze la dosar,
ne-a declarat avocatul Adrian Roseti. Raportul Ministerului Justitiei impotriva bunei purtari a ortacului din inchisoare a fost respins din start. ""Recursul Parchetului nu s-a bazat pe absolut nici o proba. Daca in acest caz, cu asemenea probe in favoarea condamnatului, se intampla asa ceva, atunci mi-e groaza de ce se intampla in alte dosare. Astept cu interes motivarea instantei. Este incalificabil!"", a spus aparatorul lui Cozma, Adrian Roseti, imediat dupa aflarea verdictului. Miron Cozma a primit cu resemnare sentinta care il obliga sa mai stea cel putin cinci luni dupa gratii, ne-au declarat surse judiciare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.