Cercetatorii de la Institutul National pentru Alergie si Boli Infectioase si de la Institutul National de Stiinte Medicale Generaliste (SUA) incearca sa creeze un test de monitorizare a mutatiilor virusului gripei aviare. Testul ar putea sa ii al
Cercetatorii de la Institutul National pentru Alergie si Boli Infectioase si de la Institutul National de Stiinte Medicale Generaliste (SUA) incearca sa creeze un test de monitorizare a mutatiilor virusului gripei aviare.

Testul ar putea sa ii alerteze pe oamenii de stiinta, cand virusul incepe sa sufere modificari catre o forma care poate infecta usor oamenii. ""Sunt necesare schimbari minore pentru ca virusul H5N1 al gripei aviare sa cauzeze o pandemie umana. Doua mutatii ar putea schimba dramatic specificitatea acestuia, transformandu-l din virus aviar intr-unul uman"", sustine Ian Wilson, unul dintre cercetatori.
Intr-o prima faza, virusul H5N1 infecteaza pasarile si rareori trece la oameni. Expertii se tem insa ca aceasta situatie s-ar putea schimba si ca o forma usor transmisibila de la om la om ar putea provoca o pandemie. Cercetatorii sustin ca noul test poate identifica mutatia. Cercetarile au fost efectuate pe mostre de virus prelevate de la victimele epidemiei de gripa din 1918. (Georgeta Licsandru)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.