Ingrediente: 200 g naut, 150 g fasole verde, doua rosii, 50 g germeni de grau, o ceapa verde, o ceapa, o foaie de dafin, 150 g iaurt, patrunjel, sare, o lamaie, o capatana de usturoi, doua fire de patrunjel verde, doua fire de menta proaspata, 6 ling
Ingrediente: 200 g naut, 150 g fasole verde, doua rosii, 50 g germeni de grau, o ceapa verde, o ceapa, o foaie de dafin, 150 g iaurt, patrunjel, sare, o lamaie, o capatana de usturoi, doua fire de patrunjel verde, doua fire de menta proaspata, 6 linguri cu masline, piper.
Preparare: Se inmoaie nautul 12 ore, schimband apa de mai multe ori. Se pun apoi nautul cu 2 litri de apa rece la fiert impreuna cu ceapa curatata si foaia de dafin. Cand ajunge sa fiarba, se spumeaza si se lasa sa fiarba incet aproximativ doua ore. Se sareaza la sfarsitul fierberii. Se scurge si se scoate ceapa. Intr-un vas se pun 2 l de apa cu doua linguri cu sare si cand fierbe se pune fasolea verde pentru 10 minute. Cand s-a fiert, se trece prin jet de apa rece. Se taie rosiile in patru si ceapa verde in rondele. Cateii de usturoi de piseaza, firul de menta se toaca fin. Intr-un vas se amesteca zeama de lamaie, usturoiul, sarea si piperul. Se adauga uleiul, cate putin, amestecand. Se adauga iaurtul, patrunjelul si al doilea fir de menta tocat fin. Se amesteca intr-o salatiera nautul, fasolea, ceapa verde, rosiile si germenii de grau. Cand se serveste se acopera cu sos si se decoreaza cu frunze de menta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.