Marius Marinescu, un anonim ilustru, a intrat in Parlament dupa ce a dotat sediul central al Partidului Democrat cu wc-uri. Asta a retinut istoria, pana acum, despre personajul care tocmai ce s-a asezat cu fundul in mijlocul drumului si striga ""P

Marius Marinescu, un anonim ilustru, a intrat in Parlament dupa ce a dotat sediul central al Partidului Democrat cu wc-uri. Asta a retinut istoria, pana acum, despre personajul care tocmai ce
s-a asezat cu fundul
in mijlocul drumului
si striga ""Prindeti hotul!"". Numai ca
nici Marius Marinescu nu-i prea cinstit.

Pe vremea cand in cartierul Primaverii ziaristii cautau urme ale incidentului care l-a facut celebru pe sotul creatoarei Romanita Iovan, impuscarea unui hot, din poarta in poarta am ajuns la unul dintre cele mai frumoase imobile din cartierul rezidential bucurestean. Am intrebat si noi oamenii ce stiu despre frumoasa vila. ""Pai, e a lua€™ ala Marinescu de la petrol, sponsorua€™ lui Basescu.""
DE CE SENATOR? Am luat informatia din gura unui muncitor la negru de pe mosia unui apropiat de-al lui Ioan Becali si am confruntat-o cu mai multe surse. L-am identificat pe cel despre care ni se spusese ca l-ar fi sponsorizat pe presedintele Traian Basescu in campania electorala: senatorul Marius Marinescu.
Primele lucruri le-am aflat chiar de pe site-ul Senatului. Marius Marinescu este parlamentar ales pe lista Aliantei D.A., circumscriptia Bucuresti. Singurul parlamentar care recunoscuse ca detine un milion de dolari in banca. Informatia a starnit furori atunci cand proaspat alesii parlamentari isi faceau publice declaratiile de avere. Mai ales ca cea a senatorului Marinescu continea si o lista de obiecte de arta (extrem de valoroase) rivalizand cu pinacotecile unor colectionari recunoscuti. Numai ca, in declaratia de avere, la adresa Strada Helesteului numarul 3, senatorul declara ca detine un teren!!!!
Daca l-a sponsorizat sau nu Marinescu pe Basescu in campania electorala nu ne-a interesat in mod deosebit. Dar, cu ajutorul arhivelor de presa, ne-am amintit ca milionarul si-a dat demisia in 2003 din Partidul Democrat (PD) pentru ca favorita lui, Mara Cristina, nu putea candida singura pentru postul de vicepresedinte al comisiei pentru IMM-uri din cadrul partidului. Suparat nevoie mare, Marinescu a golit atunci baia din sediul central al PD, al carei cost de amenajare il suportase.
Membri partidului s-au distrat grozav cand l-au vazut pe Marinescu parasind sediul partidului cu tot cu bideul pe care il platise. Un an mai tarziu, sponsorul reapare in atentia partidului, de data aceasta pe lista candidatilor Aliantei D.A., ba chiar pe un loc eligibil (numarul 5) si, desi contestat puternic pe forumul online lansat tot de Traian Basescu pentru dezbaterea nominalizarilor facute, Marinescu ramane pe liste. Membrii PD, care l-au contestat atunci pe ""omul cu bideul"", l-au acuzat ca ar fi avut legaturi cu fosta Securitate si ar fi facut bani frumosi inainte de a€™90 dintr-o functie de responsabil cu aprovizionarea Bucurestiului. Demisionarul pus pe lista cu tot tam-tam-ul din partid va fi gasit, in mod sigur, o cale foarte convingatoare pentru a avea sustinerea lui Basescu.
Pentru ca prezumtia de nevinovatie trebuie sa functioneze in privinta oricui, am decis sa asteptam termenul de actualizare a declaratiilor de avere a alesilor romani, 10 ianuarie 2006, in speranta ca Marius Marinescu isi aminteste ca, intre timp, a construit la adresa din Helesteului 3 o vila in toata regula, protejata, la toate colturile, de camere de luat vederi.

PROBA. Teren da, casa, nu


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.