Dura incercare este abandonul tigarii! O multime de oameni nu se lasa de tabac tocmai neindraznind sa treaca prin dificila perioada cand ai aruncat pachetul cu tigari la ghena. Nicotina cea mult hulita nu e substanta cancerigena, celelalte cateva
Dura incercare este abandonul tigarii! O multime de oameni nu se lasa de tabac tocmai neindraznind sa treaca prin dificila perioada cand ai aruncat pachetul cu tigari la ghena.

Nicotina cea mult hulita nu e substanta cancerigena, celelalte cateva sute de componente ale fumului de tigara fac dezastre in organism. Nicotina are un rol mai parsiv, ea actioneaza asupra unui centru din creier si creeaza dependenta de tutun. Dar fumatorii sunt inrobiti si de altceva, de ritualul fumatului, de gesturile care insotesc pufaitul din tigara, inrobirea de scuturatul in scrumiera, de ducerea tigarii la gura, de aprinderea ei cu bricheta, chiar si de strivirea chistocului. In final de pipat medicii spun ca acela care se lanseaza in incercarea de abandon al raului obicei al fumatului trebuie sa apeleze la sfatul si la discutiile cu un medic, care sa-i consilieze cum sa treaca peste aceasta perioada dificila. Conferentiar doctor George Marica, sef de sectie la Institutul de Pneumologie ""M. Nasta"", spune ca exista si o terapie cu medicamente pentru a usura lasarea de fumat. Dar la noi aceasta terapie medicamentoasa este greu de realizat, produsele sunt scumpe si nu sunt compensate prin asigurarile de sanatate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.