Scandalul in care este implicat Adrian Nastase, referitor la mostenirea de 1 milion de euro primita de la ""matusa"" Tamara Cernasov, ar putea sa il coste pe liderul PSD. Aceasta idee a fost invocata ieri de presedintele partidului, Mircea Geoana, ca
Scandalul in care este implicat Adrian Nastase, referitor la mostenirea de 1 milion de euro primita de la ""matusa"" Tamara Cernasov, ar putea sa il coste pe liderul PSD. Aceasta idee a fost invocata ieri de presedintele partidului, Mircea Geoana, care a iesit in fata jurnalistilor cu o declaratie referitoare la scandalul ""matusa lui Adrian Nastase"". ""Ca presedinte al PSD, m-am saturat de aceste crize care afecteaza de prea multa vreme credibilitatea partidului"", a spus indignat Geoana, neezitand totusi sa-si exprime convingerea ca Nastase ""va face tot ce ii va sta in putinta pentru a-si clarifica neintarziat situatia"". ""Datoram membrilor de partid, simpatizantilor nostri, electoratului de stanga sinceritate si fermitate. Dar avem si o obligatie de colegialitate. De aceea, vom astepta un timp rezonabil inainte de a lua masurile necesare"", a declarat Geoana. Liderul PSD nu a dorit sa precizeze despre ce masuri este vorba, refuzand sa raspunda intrebarilor jurnalistilor pe aceasta tema.
EXPLICATII. La patru ore de la declaratia lui Geoana, Nastase a venit si el in fata jurnalistilor. Vadit deranjat de campania din presa impotriva sa, el a anuntat ca i-a trimis ieri-dimineata o scrisoare procurorului general, Ilie Botos, in care a cerut declansarea procedurii de verificare a tuturor aspectelor legate de mostenirea lasata de matusa Tamara.
AUTOVICTIMIZARE. ""In acest moment, imi este clar ca se doreste eliminarea omului politic Adrian Nastase. Cine ar fi in spate? Nu stiu, desi poate banuiesc"", a spus Nastase, sugerand ca acestia ar fi din randul actualei Puteri, fara a exclude ipoteza ca, ""in pregatirea Consiliului National al PSD, unii sa creada ca este un moment propice pentru a manevra cel mai mare partid din Romania"".
Nastase a tinut sa mai precizeze ca nu are de gand sa demisioneze din PSD si nici sa se retraga din viata politica, pentru ca se considera nevinovat. (Lavinia Dimancea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.